Abroncsfüggők

Big brother Amerikából

2017. január 06. 07:50 - butsi77

Nemigen találkozunk ennyire túlméretes abroncsokkal. Itt van például ez az 1100 / 45R46-os Goodyear, ami egy traktor alatt dolgozik.

A Big Bud a világ legnagyobb vontatója, ami kifejezetten földművelőknek készült, persze Amerikában. A Detroit Dieseltől származó 760 lovas, 16 hengeres motorral hajtott 8,1 méter hosszú traktor szélessége hat, magassága 4,2 méter, és saját tömege 38 tonna. Mivel arra készült, hogy bármit elhúzzon, meglehetősen alacsony, /45-ös az abroncsok oldalfala.

big_bud4_ok_1.jpg

Ekkora szörnyeteghez kell is az 567 literes tank. Az érdeklődőknek még annyit, hogy a Big Bud hat előre és egy hátrameneti fokozattal rendelkezik, és persze ahhoz, hogy ennyi kerékkel kanyarodni tudjon, egy külön 100 köbhüvelykes, vagyis 1,64 literes motor biztosítja az erőt a hidraulikának.

Szólj hozzá!
Címkék: goodyear

A bejegyzés trackback címe:

https://jogumi.blog.hu/api/trackback/id/tr7312095759

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása