Abroncsfüggők

Pagani Huayra havon 

2017. január 04. 08:50 - butsi77

​Február, március, április. Ez a három hónap Lappföldön meglehetősen forgalmas, hiszen az autó és abroncsgyártók ilyenkor mennek fel Skandinávia északi csücskébe, hogy új termékeiket teszteljék. Azért ezekben a hónapokban, mert már nem csak 4-5 órás a nappali világosság, viszont fagy rendesen, úgyhogy minden adott a havas-jeges teszthez. Mivel idei anyag még nem készült, egy tavaly májusi videóval mutatjuk be, hogyan is megy ez.

pagani1100.jpg

Az elmúlt áprilisban a legszélsőségesebb körülmények között tesztelték a Bosch mérnökei a Pagani Huayra BC számára fejlesztett menetbiztonsági elektronika működését. A márciusi genfi szalonon debütált a Pagani Huayra továbbfejlesztett változata, a BC, amelynek V-12 twinturbo motorját a Mercedes-AMG kifejezetten a Pagani számára fejlesztette. De amint a mellékelt videó mutatja, nem elég, ha egy kocsi 740 lóerős, áramvonalas és lapos, az is fontos, hogy a legextrémebb körülmények között is jól kezelhető legyen. Ja, és időben meg tudjon állni.

Az ilyesféle teszteket az autógyártók hagyományosa Svédország, Finnország és Norvégia legészakibb részén, a Lappföldön végzik, ahol még mindig van tél, és ahol arra is nyílik lehetőség, hogy egy-egy befagyott tó jégpáncéljába utakat dózerolva, a gyakorlatban is ki lehessen próbálni a legravaszabb menetstabilizáló elektronikákat.

A Pagani a Bosch AG-val fogott össze ezen a téren, és szükség is van az együttműködésre, mert szilárd talajon, megfelelő abroncsokkal a hétsebességes elektro-hidraulikus váltóval ellátott jégvágó oldalsó gyorsulása a kanyarokban elérheti a 2 g értéket is.

Szólj hozzá!
Címkék: teszt pagani

A bejegyzés trackback címe:

https://jogumi.blog.hu/api/trackback/id/tr5412095763

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása