Abroncsfüggők

Eladó egy „Hair-Continental”

2016. december 16. 08:10 - butsi77

Ha a kedves olvasó olyan fiatal, hogy nem látta még Milos Forman musical-filmjét, a Hairt, gyorsan pótolja.

A fenti dal, a Good morning starshine nekünk most azért érdekes, mert a kedves hippik elutaznak vagy hatan a cimborájuk Berger meglátogatására. A cimbora éppen katona, mert a társaság egyik tagja helyett vonult be. A drámát most nem meséljük el, tessék megnézni a filmet. 

A kocsira azonban érdemes vetni néhány pillantást, mert ez az 1967-es Lincoln Continental Convertible most eladó.

hair1_ok.jpg

Nem egészen 12 ezer dollárra tartják, ami nem valami nagy összeg, tehát az is lehet, hogy valami gond van a 462 köbhüvelykes (7570 köbcentis) V-nyolcas motor és az automata váltó alkotta hajtáslánc körül. Ez a kocsi volt a legnehezebb a Ford Motor kínálatában (a Ford exkluzív almárkája a manapság éppen reneszánszát élő Continental), 2570 kilogrammot nyom, és képzeljék, ez alatt a tömeg alatt még diagonál abroncsok visítoztak a kanyarokban.

hair4_ok.jpg

A kocsi a maga idejében nagyon-nagyon elit darabnak számított, jóval inkább, mint az akkoriban Amerikába exportált Mercedesek. A Lincoln Continental volt az igazi amerikai gazdagok Rolls Royce-a, a mérföldkő, ami jelezte: a tulaj befutott.

Az eladó darab igazán vonzó az „öngyilkos” hátsó ajtókkal, és az sem mellékes, hogy a kaliforniai rendszám a rozsdamentesség zálogának számít az Egyesült Államokban. Természetesen villanymotor emeli a tetőt, a fehér bőrkanapék láttán pedig csak egy statisztika jut a szemlélő eszébe, hogy hány szüzességet vesztettek el a kocsik hátsó ülésén.

hair3_ok.jpg

Az persze egy más kor volt, a maihoz képest nyugodtabb, plusz mindent átitatott afféle mantraként a peace, love, freedom, happiness.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jogumi.blog.hu/api/trackback/id/tr1212051269

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása