Abroncsfüggők

Rövidesen indul az Africa Race

2016. december 14. 08:35 - butsi77

Szalay Balázs és Bunkoczi László valamint a Toyo abroncsokon gördülő Opel Mokka januárban negyedszer vág neki a Dakarok klasszikus útvonalán haladó Africa Race-nek.

Rajt szilveszterkor, a Monacóban, majd irány a komp, amivel Marokkóba hajóznak. Az ottani sziklás szakaszok után átszelik a homokdűnékkel tűzdelt Mauritániát, majd a mezőny 6500 kilométer megtétele után január 14-én ér célba Szenegálban a legendás Rózsaszín-tó partján.

dak3_ok.jpg

Az útvonalat felíró, és az itinert készítő Dakar-győztes René Metge elmondta, hogy a verseny során sok lesz a homok, úgyhogy fel kell készülni a dűnéken való áthaladásra – és adott esetben a besüllyedt autó kiszabadítására.

Marokkóban mindenkit óvatosságra intek, fontos, hogy a versenyzők ne vállaljanak túl nagy kockázatot, mert a második hét Mauritániában nehezebb lesz, mint eddig bármikor. Ugyanakkor a navigátoroknak sem lesz könnyű dolguk – soha nincs –, de a pilótáknak is észnél kell lenniük, mert néhány szakasz tényleg igazán nehéz feladat elé állítja őket” – mondta René Metge. A szervezők ezúttal is arra törekedtek, hogy az összekötő szakaszok ne legyenek túl hosszúak, a két mauritániai hurokszakasz pedig lehetőséget ad a szervizcsapatoknak egy kis pihenésre.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jogumi.blog.hu/api/trackback/id/tr8612046679

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása