Abroncsfüggők

ContiSportContact az Insignia prototípus alatt

2016. november 09. 09:53 - butsi77

A fejlesztés befejező stádiumánál tart az új Opel Insignia Grand Sport, amelynek világpremierje márciusban lesz a genfi Autószalonon. 

Az álcázás ugyan elrejti az Opel következő generációs zászlóshajójának vonalait a kíváncsi pillantásoktól, de annyit kivehetünk a képen, hogy a Grand Sport – nomen est omen – jóval nagyobb az Insigniánál, és a tesztutak idején a kocsi alatt 245-ös Continental ContiSportContact abroncsok feszültek.

opel-insignia-grand-sport_ok.jpg

Az előzetes adatok szerint az Opel Insignia Grand Sport tengelytávja több mint kilenc centiméterrel nőtt, viszont az autó a jelenlegi Insigniánál csak 5,5 centiméterrel hosszabb, egy centivel szélesebb, ugyanakkor hárommal alacsonyabb. A mérnökök elé állított követelményjegyzék első pontjai között a hatékonyság és a súlycsökkentés szerepelt, így tehát a könnyű anyagok alkalmazása révén 175 kilogrammal lett könnyebb az új generációs Insignia.

opel-insignia-grand-sport-kerek_ok.jpg

„Az új Opel Insignia Grand Sport neve egyben program: a 2013-ban bemutatott Monza Concept modell dinamikája éppúgy benne van, mint a grandiózus Opel-klasszikusok, a Kapitän, az Admiral és a Diplomat öröksége“ – mondta az Opel Group elnök-vezérigazgatója, Karl-Thomas Neumann.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jogumi.blog.hu/api/trackback/id/tr5511944673

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása