Abroncsfüggők

Indiába érkezett a Michelin Bibendum

2016. augusztus 31. 07:27 - butsi77

Az ikonikus Michelin Man, vagyis az 1894-ben bemutatkozott Bibendum megtette az első lépéseket Indiában is. A Michelin-ember ugyanis a jelképe a gumigyártó által India-szerte indított „Safety Ahead” kampánynak, ami hangsúlyozza a francia cég abbéli képességét, hogy elérhetővé tegye a biztonságosabb utazást a motorosok és a robogósok számára.

michelin_india1.jpg

Bibendumnak azonban sok dolga lesz a szubkontinensen. Az indiai utca aszfaltja ugyanis meglehetősen szaggatott, emellett az utak nem csupán zsúfoltak, hanem kaotikusak is. Jönnek a kerékpárosok, a robogók, amelyeken két-háromgyerekes családok ülnek, az itt tuktuknak nevezett, afféle iránytaxiként használt háromkerekű ponyvatetős motoros riksák, amelyek sokszor tucatnyi embert is szállítanak, és persze jönnek az autók, buszok és a teherkocsik. De valami iszonyatosan fatalista módon: körülbelül egyszerre és minden irányból.

Mellékutcából körül sem nézve sorolnak be a forgalomba, és soha senki nem néz a visszapillantó tükörbe. Sőt, Delhiben az autósok harmada be is hajtja a tükrét, nehogy megsérüljön a nagy tolongásban.

michelin_india2.jpg

Csak azért nem mondhatjuk, hogy teljes az anarchia, mert minden főút közepén betonkerítés húzódik, hogy legalább nagy vonalakban egy irányban közlekedjenek a járművek. Mert azért még az autópályán is előfordul, hogy szembe jön a tevefogat, vagy áthajtják a csordát a helyiek. A városokban pedig… szóval jobb, ha külföldi nem bérel autót. Ha valaki elboldogul az indiai utakon, már nem érheti meglepetés sehol a világon.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jogumi.blog.hu/api/trackback/id/tr9511662322

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása