Abroncsfüggők

Goodyear abroncson döntött világcsúcsot a Volvo vaslovagja

2016. augusztus 26. 10:39 - butsi77

The Iron Knight, azaz „A Vaslovag” a neve annak a Volvo kamionnak, ami két világcsúcsot is felállított a napokban. A Goodyear „The Iron Knight” abroncsai segítették hozzá a 4,5 tonnás, 2 400 lóerős kamiont, hogy állórajttal 500 méteren 131 kilométeres, ezer méteren pedig 169 kilométeres átlagsebességet érjen el. Ehhez az átlagsebességhez persze az kellett, hogy a csúcssebessége 276 kilométer legyen óránként a pályán.

volvo_iron_knight_goodyear_1_ok.jpg

A rekorddöntő abroncsokhoz az európai utakon naponta használt, legújabb generációs Goodyear tehergépkocsi-abroncs karkaszt alkalmazták, de mind az elsők, mind a hátsók speciális fejlesztésű futókeverékkel és futófelületi mintázattal készültek.

volvo_mean_green_ok.jpg

A 315/70 R22.5 méretű Goodyear „The Iron Knight” kormányzott abroncsok készítésekor a Goodyear felhasználta a (FIA) által szervezett Kamion Európa-bajnokságokon szerzett tapasztalatokat. A 495/45 R22.5 méretű hátsókat pedig úgy tervezték, hogy meg tudjanak birkózni a The Iron Knight bődületes forgatónyomatékával.

volvo_iron_knight_goodyear_4_ok.jpg

Az Iron Knight kamiont az a több mint 30 éves autó- és kamionversenyzési tapasztalattal rendelkező Boije Ovebrink vezette az észak-svédországi zárt tesztpályán, aki korábban már öt sebességi rekordot is megdöntött. A vezette azt a Volvo „Mean Green” hibrid kamiont, ami 2012-ben két sebességi világcsúcsot is megdöntött Goodyear abroncsokon.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jogumi.blog.hu/api/trackback/id/tr1611653268

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása