Abroncsfüggők

Virsligumival jön az új Renault Scenic

2016. július 11. 08:40 - butsi77

A Goodyear lesz az új Renault Scenic négy évszakos gumiabroncsainak kizárólagos beszállítója, továbbá szeptembertől új téli abroncsot is kínál a kereskedelemben Goodyear UltraGrip Performance Gen-1 néven. Mindkét típus esetében a 195/55 R20 méret az újdonság.

2016-renault-scenic_ok.jpg

 Húsz hüvelykes kerékre 195 milliméter széles abroncsot? Úgy látszik a Goodyear és a Renault szemben megy a divattal, és győzött a praktikum, Az abroncsgyártó „Tall and Narrow”, vagyis magas és keskeny elnevezésű abroncsaival már a legelső tesztek után meggyőzte a Renault mérnökeit és tervezőit arról, hogy segítségükkel elérhetik az ultra alacsony gördülési ellenállásra vonatkozó céljaikat anélkül, hogy ez bármely egyéb tesztelési szempont esetében a minőség rovására menne. Így a Renault a 195/55R20 95H XL Goodyear EfficientGrip Performance és a 195/55R20 95H XL Goodyear Vector 4Seasons Gen-2 gumiabroncsokkal szereli fel az új Scenic modellt.

 A „Tall and Narrow” abroncsok világpremierje a Genfi Autószalonon volt, mégpedig a Renault standján és az új Scenic modellen és teljesen új méret a Goodyear portfoliójában. A cég azért hozta létre ezeket az abroncsokat, hogy a gördülési ellenállást minden eddiginél jobban lecsökkentse.

efficientgrip_performance_195-55_r20_ok.jpg

 A „Tall” (magas) szó a felni átmérőjére utal. A gyártó szerint a nagyobb átmérőnek köszönhetően az abroncs kevésbé deformálódik, belsejében kevesebb hő keletkezik, így csökken a gördülési ellenállás. Ezenkívül a magasabb gumiabroncs magasabb komfortfokozatot biztosít ugyanakkora nyomás mellett, mivel a nagyobb átmérőjű kerék jobban elnyeli az út egyenetlenségeiből adódó rezgéseket.

A „Narrow” (keskeny) szó a névleges szélességre vonatkozik, vagyis arra, hogy az abroncs érintkezési felülete az úttal az eddigieknél hosszabb és keskenyebb. Ennek számos előnye van, például kedvezőbb aerodinamikai tulajdonságok, ebből adódóan kisebb üzemanyag-fogyasztás és zajszint, valamint jobb fékezés nedves úton.

Szólj hozzá!
Címkék: renault goodyear

A bejegyzés trackback címe:

https://jogumi.blog.hu/api/trackback/id/tr808879894

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása