Abroncsfüggők

Kamion EB augusztusban a Hungaroringen

2016. július 06. 09:08 - butsi77

Augusztus 27-28-án a Hungaroringre érkezik a FIA kamionos Európa-bajnokság, amelynek futamain a Goodyear az egyetlen állandó szereplő.

Jóllehet a kamionos EB eddigi négy futamán négy különböző győztes született, mindannyian Goodyear Truck Racing abroncson futottak be a célba. A márka ugyanis a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) kamionos Európa-bajnokságának kizárólagos abroncsbeszállító partnere. Ez azt jelenti, hogy a verseny minden résztvevője Luxemburgban készülő, speciális Goodyear kamion versenyabroncsokat használ, amely futófelülete egy olyan, versenyekhez kifejlesztett keveréket tartalmaz, ami száraz és nedves úton egyaránt optimális tapadást biztosít. A 12 évnyi tapasztalatot és fejlesztést maguk mögött tudó 315/70R 22.5 abroncsok a legújabb generációs Goodyear tehergépkocsi-abroncs karkaszokra épülnek, különleges kialakítású és mintázatú futófelülettel.

goodyear_truck_race_okok.jpg

„Sok flottatulajdonos el sem hiszi, hogy a Goodyear kamionverseny abroncsokban ugyanazok a karkaszok találhatók, amelyeket az áruszállító kamionjaik nap mint nap használnak. A kamionversenyek lehetőséget kínálnak új technológiák tesztelésére, amelyekből majd sztenderd tehergépkocsi-abroncsaink, s ezáltal ügyfeleink húznak majd hasznot. A versenysorozatban való részvételünk lehetővé teszi, hogy a szállítási ágazat megbízható partnere legyünk” – mondta Benjamin Willot, a Goodyear EMEA kereskedelmi abroncsdivíziójának marketing igazgatója.

goodyea_truck_racing_tire_ok.jpg

A depóban a Kamionverseny Szervezet (TRO) logisztikai kamionjai tárolják a versenykamionok abroncskészleteit, amelyeket a TRO helyszínen lévő abroncsszakértői helyeznek fel és szervizelnek. Ők a FIA tisztviselőivel együttműködve biztosítják, hogy az abroncsokat véletlenszerűen osszák szét a versenyzők között.

Szólj hozzá!
Címkék: kamion goodyear

A bejegyzés trackback címe:

https://jogumi.blog.hu/api/trackback/id/tr38858106

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása