Abroncsfüggők

Abarth 124 Spider – ezúttal Bridgestone abroncson

2016. június 23. 11:18 - butsi77

Amikor a Genfi Autószalonon bemutatták, még Michelin abroncs feszült a kerekeken. A nemzetközi sajtókonferenciához azonban már Bridgestone abroncsokat kapott az Abarth új roadstere.

A Fiattal hagyományosan jó viszonyt ápoló tuningcég a torinói 124-es roadsterből meglehetősen tüzes modellt hozott létre.

abarth_124_spider_01_ok.jpg

A Fiat 124 motorja csak 140 lovas, ezt pörgették fel 170-re, no meg a forgatónyomaték is 240-ről 250 newtonméterre emelkedett az Abarth szakemberei keze nyomán. Nem is csoda, hogy a kis ékszerdoboz 6,8 másodperc alatt éri el a százas tempót, végsebessége pedig 232 kilométer óránként.

Ehhez a teljesítményhez meglehetősen visszafogott szélességű, 205/45 17 Bridgestone abroncsokat használ az Abarth. De ezek a virslik is megállják a helyüket, hiszen az egész kocsi csak hatvan kilóval nyom többet egy tonnánál, úgyhogy nagy sebességű kanyarokban sem hatnak végtelen erők a futófelületre.

abarth_124_spider_kerek_ok.jpg

Annak érdekében pedig, hogy semmiképpen se pattogjon el az útról a roadster, a tuningcég a Fiat kivitelnél nagyobb átmérőjű kanyarstabilizátorokat, és egyedi rugókat, mechanikus differenciálzárat, valamint Bilstein lengéscsillapítókat épített be.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jogumi.blog.hu/api/trackback/id/tr238834466

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása