Abroncsfüggők

MOMO made in Hungary

2017. május 05. 07:55 - butsi77

Már kaphatóak a MOMO Magyarországon készülő abroncsai. A 15, 16 és 17 hüvelykes, M-30 Europa néven piacra lépett gumik az egyik legújabb magyarországi abroncsgyárban készülnek.

A nagynevű olasz márka magyarországi gyártópartnerével az elmúlt nyáron állapodott meg a gyártásról, és arról is szó volt, hogy az egyik hazánkban gyártandó MOMO-abroncs egy innovatív, négyévszakos típus lesz. Mivel eddig csupán két ázsiai üzemben készültek gumiabroncsok a márka égisze alatt, a magyarországi gyártás nemcsak az európai, hanem az észak-afrikai és az észak-amerikai megrendelőkhöz is hamarabb érkeznek meg a szállítmányok.

momo_m30.jpg

A MOMO – amelynek kizárólagos magyar forgalmazója az Abroncs Kereskedőház –, így 270-féle méretben és 12 különböző mintázatban kínálja abroncsait hazánkban, és ezzel lefedik a nyári, téli és a négyévszakos gumik szegmensét egyaránt.

A milánói székhelyű céget Gianpiero Moretti alapította 1964-ben. Nevét a Moretti-Monza szavak első betűiből kapta, Monza Milánó közelében fekvő, versenypályájáról híres város. A MOMO kezdetben versenyautókhoz szállított kormánykerekeket és különféle felszereléseket, ám világhírre felnijei révén tett szert. Így aztán természetes, hogy a közelmúltban két amerikai vállalatot is felvásárolt.

Novemberben jelentették be, hogy a MOMO felvásárolta a világ egyik legelismertebb kovácsolt könnyűfém kerékgyártóját, az ADV1-et, amely harmadikként csatlakozott a MOMO valamint a REDS alkotta csoporthoz. Februárban pedig a Cisneros Corporation, a MOMO anyavállalata, megszerezte az amerikai Weld Racing céget is.

A MOMO Automotive Group, valamint a Weld Racing kínálata kiegészítik egymást, ugyanakkor a kiváló ügyfélkapcsolatokkal rendelkező Weld igen erős márka az Egyesült Államokban, így a csoport növelheti részesedését a kerékgyártó piacon is.

Szólj hozzá!
Címkék: ipar abroncs momo

A bejegyzés trackback címe:

https://jogumi.blog.hu/api/trackback/id/tr6012482283

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása