Abroncsfüggők

A Sport Auto tesztjén is a Continental WinterContact TS győzött

2016. október 28. 08:53 - butsi77

Azt követően, hogy az Auto Bild valamint a brit az Auto Express téliabroncs tesztjén az első helyet szerezte meg a 205/55 R16 méretű Continental WinterContact TS 860, most a német Sport Auto magazin 235/40 R18-as abroncsokat nyúzó próbáján a WinterContact TS 850 P lett a győztes.

A lap az összefoglalóban megjegyzi, hogy a hatféle tesztelt abroncs közé beválogatták a kínai GT Radial Champiro WinterPro HP-t is, és annak ellenére, hogy 52,5 euróval kerül kevesebbe a hatok közül a második legolcsóbbnál, jobb eredményt ért el, mint a Vredestein Wintrac Xtreme S. Ez utóbbit csak feltételesen ajánlja a magazin.

A szakemberek által melegen ajánlott Contit követő három márka terméke egyaránt az ajánlott minősítést kapta. A Goodyear második helyen végzett UltraGrip Performance Gen-1 abroncsáról azt írták, hogy nagyon megbízható és nagy biztonsági tartalékokkal rendelkezik havas és száraz felületeken, valamint a legjobb aquaplaning megelőzési képességet mutatott nagyon alacsony gördülési ellenállás mellett.

A havon kiegyensúlyozott, sportos kezelhetőségű Dunlop Winter Sport 5 fékútja bizonyult a legrövidebbnek, ugyanakkor nedves útburkolaton biztonságosnak és könnyen irányíthatónak bizonyult.

Havon a Pirelli nyújtotta a legjobb teljesítményt, a nedves és száraz úton pedig „tisztességesen” viselkedett.

A táblázat piros számjegyeitől nem szabad megijedni, ezek mindössze azt jelentik, hogy az adott kategóriában elért eredmények átlaga alatt teljesített az az abroncs, amelyiknél piros számjegyeket látunk.

sport-auto-winter-tyre-test-2016-ok_1.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jogumi.blog.hu/api/trackback/id/tr7811845269

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása