Abroncsfüggők

Újfajta Forma1 gumikat akar a FIA

2018. július 25. 08:23 - butsi77

Lesz itt izgalom: keskenyebb első abroncsok, nagyobb kerekek, ugrik a kerékmelegítő…

Megjelent a Forma 1 gumibeszállítói pályázata a 2020- 2023 évekre. Sajtójelentések szerint a jelenlegi 13 hüvelykes keréktárcsák helyett 18 hüvelykesekre kell készíteni az abroncsokat, ami a mainál jelentősen alacsonyabb oldalfalat jelent. Nyilván újabb kihívást jelent a versenyzőknek, hogy keskenyebb első gumikat kapnak a jövőben, és az is, hogy 2021-től a FIA tiltaná az abroncsok előmelegítését.

A melegítő takarók a kerékcsere után jobb tapadást tesznek lehetővé, ám a színfalak mögött évek óta folyik a vita a betiltásukról. Eddig azonban biztonsági okokból nem fogadták el a változtatást.

f_egy_2_v.jpg

Most azonban – írja a Daily Mail – a FIA bízik benne, hogy a takarókra már nincs szükség, mivel a jövőbeni F1 gumiabroncsok akkor is „biztonságos teljesítményt nyújtanak”, amikor a kocsik elhagyják a boxutcát. Ráadásul az új követelmények szerint a vizes és az intermediate abroncsoknak is előfűtés nélkül kell kifutniuk a pályára.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jogumi.blog.hu/api/trackback/id/tr4914134095

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása