Abroncsfüggők

Az Autozeitung szerint a Michelin Pilot Sport 4 a legjobb

2018. március 09. 08:44 - butsi77

A napokban jelent meg az Autozeitung tesztjének eredménye, amely során kilenc 225/45 R17 méretű gumiabroncsot (hat nyárit és három négyévszakost) értékeltek. Az abroncsokat 1.4 TSI motorral szerelt Seat Leonon próbálták ki, és mind a száraz, mind a vizes körülmények között 150-150 pont volt az adható maximum.

A kilenc abroncs közül messze kiemelkedett a Michelin Pilot Sport 4, amely az elérhető 300 pontból 280-at gyűjtött be. Azért nem többet, mert a gördülési ellenállása magasabb volt a vártnál.

Az Autozeitung ugyanakkor a második és harmadik helyezettet is kiemelten ajánlott jelzővel minősítette. (A pontszám zöld színe azt mutatja, hogy abban a kategóriában a résztvevők átlaga fölötti értéket ért el az abroncs.)

A második helyezett Continental PremiumContact 6 kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott mind a nedves, mind a száraz útviszonyok között, ugyanakkor vizes felületen a legrövidebb féktávot biztosította és kiemelkedő volt a kezelhetősége a hirtelen irányváltások alkalmával.

autozeitung_v.jpg

A harmadik helyen a Falken Azenis FK510 végzett, amelynek teljesítménye nem sokkal maradt el a Continentalétól. A tesztelők kiemelték, hogy a Falken egyaránt nagyon semlegesen viselkedik „szárazon és vízen”, és kiváló stabilitást biztosít a hirtelen manőverek során.

Mi sem bizonyítja jobban, hogy mind a téli, mind a nyári abroncsok különleges célszerszámok, hogy a négy évszakosok sem a téli, sem a nyári teszteken nem érnek el magas pontszámot. Ezúttal például a legjobban teljesítő négy évszakosok, az egyaránt 205 pontos Goodyear Vector 4Seasons Gen-2, valamint a Michelin CrossClimate+ meg sem közelítették a legkevesebb pontszámot elért nyári abroncsot, a Giti Tire SportS1-et.

Szólj hozzá!
Címkék: teszt abroncs

A bejegyzés trackback címe:

https://jogumi.blog.hu/api/trackback/id/tr5013724418

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása