Abroncsfüggők

Emory Momo 356 RSR

2017. november 24. 08:53 - butsi77

Ezúttal nem a gumi a lényeg, hanem a kerék. Igen, MOMO kerekeket látunk az éppen építés alatt álló Porsche alatt.

Az olaszországi székhelyű MOMO ugyanis a kormánykerekek mellett egyre nagyobb szeletet hasít ki a könnyűfém kerekek piacából, részben egyre bővülő sajátmárkás termékei révén, részben pedig felvásárlások által.

emory_356_02_ok.jpg

Januárban a Cisneros Corporation, a MOMO anyavállalata, megszerezte az amerikai Weld Racing céget is. Pedig csupán tavaly novemberben jelentette be a MOMO, hogy felvásárolta a világ egyik legelismertebb kovácsolt könnyűfém kerékgyártóját, az ADV1-et, amely harmadikként csatlakozott a MOMO valamint a REDS alkotta csoporthoz.

emory_356_03_ok.jpg

De most lássuk, mi van a képünkön a kerek fölött. Ez egy Emory Momo 356 RSR lesz, ha elkészül.

emory_356_06_ok.jpg

Oregonban ugyanis van egy manufaktúra, az Emory Motorsport, amely azzal foglalkozik, hogy régi Porschékból készít hotrodokat. Ezúttal egy 1960-as Porsche 356 B Coupe volt az alap, amelyhez a MOMO szállította a Porsche RSR agyakra szerelt 17 hüvelykes kerekeket. Ezért kapta a készülő autó az Emory Momo 356 RSR nevet. A kocsit egyébként a szintén az Emory által tuningolt 2,6 literes Porsche twin-turbo motor hajtja.

Szólj hozzá!
Címkék: porsche abroncs momo

A bejegyzés trackback címe:

https://jogumi.blog.hu/api/trackback/id/tr4413364133

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása