Abroncsfüggők

Edzés leselejtezett abroncsokkal

2017. augusztus 07. 07:44 - butsi77

A tire fittness vagyis az abronccsal való tréning bevethető köredzésekre, erőedzésekre, tömegnövelésre, sebességfokozásra, az egész test átmozgatására. Az egyszerű autógumiabroncstól a traktorgumiig mindenféle méretet használhatsz.

A funkcionális edzések alapja, hogy testünket eredeti rendeltetésének megfelelően használjuk. Vagyis olyan mozdulatsorokat végzünk, amiket a hétköznapok során is megtehetnénk, feltéve hogy mondjuk kétkezi munkások lennénk. Persze a meghatározás sántít, mert a kőművesek önszántukból sosem nyomják ki fejük fölé a cementeszsákot, és az árokásók sem erőltetik a saját súlyos gyakorlatokat.

Májer Krisztián személyi edző szerint a lényeg, hogy az edzést olyan összetett feladatsorok töltik ki, amik egyszerre több izomcsoportot, ízületet  vonnak be a munkába. Ennek a célnak pedig tökéletesen megfelel a gumiabroncs, amit manapság már testépítők éppúgy használnak, mint a Juventus focistái. Súlya és kialakítása miatt kardioedzésekhez is remek eszköz. Ha láttad Denzel Washingtont a Védelmezőben, ahogy a derekára kötött abroncsot vonszolja, hogy lefogyjon – ez csak egy a sok lehetőség közül, amit az autó-, teherautó– és traktorgumik kínálnak.

Egy autógumi  súlya kb. 6,5 kilogrammtól indul, de a legnagyobb traktorgumik akár 350 kilósak is lehetnek. Utóbbiakat persze senki sem emelgeti, az erősember- versenyeken maximum arrébb tolják, átfordítják őket.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jogumi.blog.hu/api/trackback/id/tr9712709864

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása