Abroncsfüggők

Toyo abroncson az Audi e-tron Sportback concept

2017. május 08. 08:00 - butsi77

Dizájntanulmány és műszaki kísérleti jármű, elektromos autó és nagyerejű kupé: sokoldalú koncepciómodellel érkezett az Audi a tavaszi Sanghaji Autószalonra.

De mielőtt elmerülünk az elektromos hajtáslánc egyébként igen izgalmas részleteiben említsük meg, hogy a 4,9 méter hosszú, 1,98 széles és 1,53 méter magas kocsi magabiztos fellépését a Toyo Proxes T1 Sport abroncsok is erősítik.

Az Audi e-tron Sportback concept négyajtós Gran Turismo modellben 320 kilowattos elektromos quattro hajtásrendszer dolgozik, amellyel a tanulmánymodell álló helyzetből mindössze 4,5 másodperc alatt gyorsít fel 100 kilométer/órás tempóra. Az úgynevezett kombinált töltőrendszer (Combined Charging System) segítségével egyenárammal (DC) és váltakozó árammal (AC) is tölthető, 95 kilowattórás energiatároló-képességű akkumulátor több mint 500 kilométer hatótávot biztosít.

 A tanulmányautó folyadékhűtésű lítiumion-akkumulátora az utascella alatt, a tengelyek között kapott helyet. Ez az elrendezés egyszerre járul hozzá a tömegközéppont kellően alacsony pozíciójához, valamint az első és a hátsó tengely közötti kiegyensúlyozott, 52:48 arányú tömegeloszláshoz, ami kiemelkedő menetdinamikai képességekkel és biztonsági adottságokkal ruházza fel az autót.

Szólj hozzá!
Címkék: abroncs toyo

A bejegyzés trackback címe:

https://jogumi.blog.hu/api/trackback/id/tr8512489035

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása