Abroncsfüggők

A Michelin kitart Mexikó mellett

2017. január 20. 08:14 - butsi77

A Michelin Donald Trump nyomására sem gondolja át a Mexikóban építendő gyárával kapcsolatos terveit – tudósított az AFP a detroiti autószalonról. A francia világcég ugyan már augusztusban megkezdte az építkezést, de nem az az ellenállás fő indoka.

A gyár építését ugyanis már évekkel ezelőtt elkezdték tervezni, szervezni, másrészt, amint Jean-Dominique Senard mondta a hírügynökségnek: „Mi oda megyünk, ahol a vevőink vannak”.

mexicomichelin.jpg

Márpedig Mexikó meglehetősen nagy piac, arról nem is beszélve, hogy az Észak-amerikai Szabadkereskedelmi Megállapodás (North American Free Trade Agreement, NAFTA) tagjaként az ott készült árucikkeknek szabad útjuk van az Egyesült Államokba.

 Jóllehet Donald Trump megjegyzései a jövőbeni importvámokról arra késztették a Fordot, hogy visszavonja 1,6 milliárd dolláros mexikói beruházásról szőtt terveit, a Michelin kitart a 475 milliós gyárépítés mellett. Jean-Dominique Senard megjegyezte, a cég az Egyesült Államokban lévő 15 gyárában 18 500 embernek ad munkát.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jogumi.blog.hu/api/trackback/id/tr3212139813

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása