Abroncsfüggők

Bridgestone abroncsokkal kerül forgalomba az első Maserati SUV

2016. december 26. 07:19 - butsi77

A Maserati Levante világpremierjét márciusban tartották a genfi szalonon. Az összkerékhajtású luxus SUV modellek 3 literes V-hatos motor alapból 350 lovas, de a twin-turbós változat 430 lóerős teljesítményre képes.

Ez utóbbival 5,2 másodperc alatt gyorsul a kocsi százra, végsebessége pedig 264 kilométer óránként, de a gyengébb változat is eléri a 251-et. Igaz, ennek hat másodperc is kell, amíg eléri a százas tempót. Szóval ezek az adatok azt mutatják, adott esetben nagy terhelés éri az abroncsokat, ezért a Mirafiori üzemből 255/60 R18 méretű Bridgestone Dueler H/P Sport abroncsokon gördülnek ki a Levanték.

bridgestone_maserati-levante_ok.jpg

A Bridgestone a Dueler H/P Sport abroncsokat kifejezetten a nagy teljesítményű városi terepjárók igényeit szem előtt tartva fejlesztette ki. Az abroncs mintázata a Potenza sport abroncsok mintáját követi, így a Bridgestone kiemelkedő kormányozhatóságot, nedves útviszonyok közötti irányíthatóságot és vezetési komfortot biztosít. Az abroncsok megkapták az „MGT” jelölést is, vagyis a Maserati a gépkocsik eredeti, gyári tartozékának tekinti az abroncsokat.

 bridgestone_duellerjpg.jpg

A Bridgestone és a Maserati szerződése a Levante abroncsainak szállítására egy hosszú kapcsolat folytatása. Az elmúlt évtized elején ugyanis a Bridgestone 18 hüvelykes defekttűrő abroncsot fejlesztett ki a Maserati Quattroporte V modellhez.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jogumi.blog.hu/api/trackback/id/tr8212068307

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása