Abroncsfüggők

Pitypangból téli abroncs

2016. szeptember 21. 07:54 - butsi77

 

Egy új kutatási létesítményt épít a Continental mégpedig abból a célból, hogy elősegítse a gumipitypang (Taraxacum kok-saghyz) termesztését és ipari feldolgozását. A világcég már legyártotta az első sorozatot a pitypang-gumiból készült téli abroncsokból, a növény latin nevén alapuló Taraxagum név alatt.

conti_taraxa_ok.jpg

Nem véletlenül szán 35 millió eurót a németországi Anklamban felépítendő K+F központ első fázisára a Continental, hiszen a Taraxagum abronccsal komoly piaci tervei vannak.

„A Taraxagum Lab Anklam felépítése a Vision 2025 hosszú távú növekedési stratégiánk következetes végrehajtásához kapcsolódik. A Vision 2025 gyártási és kutatási kapacitások nagyarányú fejlesztést tartalmazza és ezzel összhangban fordítottunk az elmúlt öt évben több mint 3 milliárd eurót világszerte termelőkapacitás fejlesztésre” – jelentette be Burkhardt Köller, a Continental Reifen Deutschland GmbH igazgatótanácsának elnöke.

conti_taraxagum_titelok.jpg

Andreas Topp, gyártmányfejlesztési vezető pedig hozzátette, hogy a kísérleti jelleggel legyártott kisebb mennyiségű Taraxagum téli abroncsok alapos teszteken estek át. A tisztán pitypang-alapú futófelület és a természetes kaucsukból készült abroncsok összehasonlító vizsgálata rendkívül pozitív eredményt hozott, ezért a vállalat szeretné minél hamarabb megkezdeni a Taraxagum gyártását, mégpedig kereskedelmi mennyiségben. Ezt a célt szolgálja a Taraxagum Lab Anklam, amely mellett a későbbiekben gyártóüzem is épülhet.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jogumi.blog.hu/api/trackback/id/tr4711732427

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása