Abroncsfüggők

A Dunlop a European Le Mans Series versenysorozat sztárja  

2016. szeptember 02. 11:03 - butsi77

A hatfordulós European Le Mans Series (ELMS) versenysorozat negyedik futamának a dél-franciaországi Le Castellet melletti Paul Ricard pálya adott otthont augusztus 28-án.

dunlop_elms_red_bull_ring_2016ok.jpg

A négyórás versenyen, a kiemelt LMP2 kategóriában indult 12 csapat közül 8 Dunlop abroncson futott, a márkánkénti LM GTE osztályban pedig mind a 8 csapat Dunlopot választott. Nem is csoda, hiszen a 2016-os ELMS LMGTE Pro termékkört kimondottan az ELMS világbajnoksághoz tervezték. A Dunlop a 2016-os szezonban eddig csak dobogós helyezéseket ért el, a legközelebbi versenytárs pedig az ötödik helyen áll.

dunlop_elms_red_bull_ring_3ok.jpg

A Dunlop a közepes és a közepes-kemény abroncsokat indította az LMP2-ben. Mindkettő köztudottan jó teljesítményt nyújt a gyors és nagy tapadású pályán. Az LM GTE osztályban, melyet jelenleg az AT Racing (Ferrari) vezet, az idény standard gumiabroncsait, a közepes és a közepes-kemény abroncsok összeállításait használják.

dunlop_elms_red_bull_ring_4ok.jpg

A gyors Signes és Beausset jobbkanyarokban fellépő bal-első terhelésnek köszönhetően a pálya remek tesztelési lehetőségeket kínál az abroncsgyártóknak. Itt sokkal nehezebb a mérnökök dolga, mint bármelyik másik versenyen, így a pálya sok meglepetést tartogatott a csapatok számára, még úgy is, hogy sok tesztadat állt rendelkezésükre.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jogumi.blog.hu/api/trackback/id/tr7711670846

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása