Abroncsfüggők

A királynőt érdekli az abroncsgyártás

2016. július 15. 07:41 - butsi77

Lehetséges, hogy protokoll-eseménynek tűnhet, ha az Egyesült Királyság uralkodója elmegy egy gumiabroncs gyárba, II. Erzsébet azonban korántsem átlagos (király)nő. A második világháború alatt például teherautóvezető és -szerelő képesítést szerzett, miután 1945 februárjában berukkolt a hadseregbe.

queen_micheli_ok.jpg

Jóllehet a közelmúltban ünnepelte 90. születésnapját II. Erzsébet, ám a királynő nemcsak az ünnepségek sokórás rendezvényeit nézte végig fáradhatatlanul – pedig a Youtube-on három órás parádét is láthatunk –, hanem továbbra is járja az országot. Július elején a folyton az elszakadás határán egyensúlyozó Skóciában tett látogatást, mégpedig egy francia tulajdonban lévő abroncsgyárban.

A Michelin-gyár a Tay folyó tölcsértorkolatában lévő kikötőváros, Dundee legnagyobb munkáltatója, és az elmúlt évben a vállalat bejelentette, hogy több mint 52 millió font értékű fejlesztést hajt végre az üzemben.

queen_princess_elizabeth_in_april_1945.jpg

A korszerűsítési beruházás egyebek között kiterjed egy új abroncsgyártó gépsorra, ami 30 százalékkal növeli a gyártókapacitást, és felépítettek egy 20 ezer négyzetméteres raktárbázist is. Ez utóbbit avatta fel férje, Fülöp herceg társaságában, és ha már ott volt, látható érdeklődéssel megtekintette a gyártócsarnokot is.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jogumi.blog.hu/api/trackback/id/tr818890746

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása