Abroncsfüggők

Hat rajt, hat kockás zászló Le Mans-ban

2016. július 01. 08:43 - butsi77

Nem csak a dobogós helyezés a siker mércéje. Sok esetben a becsületes helytállás is elismerést érdemel, amint a világsajtó és a szurkolók is elismerik a magyar válogatott EB-szereplését. Hasonló analógia szerint lehet büszke a svájci MOMO Race Performance csapat is a Le Mans-i teljesítményére. 

A csapat eddig hatszor indult a világ egyik legnehezebb versenyén, a 24 óráson, és egyszer sem vesztettek el autót, és mind a hatszor nekik is lendült a kockás zászló a célvonalban. Ez pedig egyedülálló eredmény a verseny történetében.

momovezeto.jpg

Ha százak indulnak egy versenyen, az összetettben elért 43. hely nem rossz eredmény, különösen, ha figyelembe vesszük, hogy a Race Performance MOMO Megatron csapat Dunlop abroncsokon száguldó 34-es rajtszámú Oreca 03-Judd kocsija az LMP2 kategóriában 17. helyezett lett. Annak, hogy nem az élen végzett a csapat, jórészt az időmérő kezdetén egy a pályán történt incidens volt az oka.

Shinji Nakano a biztonsági autó mögött töltött hosszabb idő után jó tempóban vezette a LMP2 Oreca-Judd-ot a száradó pályán, amikor egy versenytársa erősen nekicsapódott hátulról. Az ütközés következtében Nakano kisodródott a kavicságyra, ráadásul az autó hátulja és a váltó komolyan megsérült. A csapatnak a kocsi teljes hátsó részét le kellett cserélnie, így Nakano már a verseny kezdetén több mint egy órát veszített. A baj csak fokozódott, amikor a zuhogó eső miatt a mezőny ismét a biztonsági autó mögé kényszerült: a lassan megtett körök során a vízpára jutott az autóba, működési zavart okozva az elektronikában, amelyet csak újabb kiállásokkal tudott orvosolni a csapat.

momo6_ok.jpg

Mégis, a csapat annak örül – és örülhet is –, hogy a javítás után végighasították a 24 órát, és nem jártak olyan szerencsétlenül, mint a Toyota csapat, amelytől a legutolsó pillanatban vette el a győzelmet a sors. Mindkét Toyota Gazoo Racing TS050 HYBRID kocsija izgalmas csatát vívott a 2. rajtszámú Porschéval, mindketten az élre küzdötték fel magukat, ám az utolsó előtti kör elején az élen álló Toyota motorja hirtelen leállt.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jogumi.blog.hu/api/trackback/id/tr778858056

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása