Abroncsfüggők

Tavaszi MOMO: Screamjet

2016. június 01. 09:24 - butsi77

Az 1964-ben az autóversenyző Gianpiero Moretti által alapított MOMO új könnyűfém kerékkel jelentkezett. A frissen tervezett Screamjet Alloy Wheel éppolyan drámai hatást kelt a szemlélőben, mint a neve.

A scream sikolyt, visítást jelent, de őszintén szólva, szeretnék már látni egy nőt, aki felsikolt egy-egy gyönyörű felni vagy abroncs láttán. Ahogy Karel Capek írja szomorúan: „a nők olyan borzasztó józanok”.

momo-screamjet-wheel_ok.jpg

Szóval itt van ez a Screamjet (kifejező név, akárcsak a Screaming Eagle kipufogó), és tíz ívelt küllőjével megragadja a tekintetet, majd középre vezeti a legendás MOMO Italy feliratra. Az ötcsavaros kerék Hypersilver árnyalatban, 16, 17 és 18 hüvelykes átmérővel lép a piacra.

A cég tájékoztatása szerint mindegyik kerékhez használhatók a defekttűrő valamint a TPMS, azaz guminyomás ellenőrző rendszerrel ellátott abroncsok.

A TPMS rendszer egyrészt növeli a biztonságot, hiszen sok baleset történik amiatt, hogy egyik-másik kerékben túl alacsony a légnyomás. Így a hirtelen kikerülő manőver vagy a vészfékezés vége drámai is lehet. Másrészt az előírtnál alacsonyabb guminyomás jelentősen növeli az autó fogyasztását, arról nem is beszélve, hogy ilyenkor a futófelület erőteljesen melegszik és kopik.

Szólj hozzá!
Címkék: momo könnyűfém

A bejegyzés trackback címe:

https://jogumi.blog.hu/api/trackback/id/tr248766186

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása