Abroncsfüggők

Ez a Falken Porsche indul a Nürburgringen

2016. május 16. 10:05 - butsi77

Május végén mutatkozik be a négynapos Nürburgring 24 versenysorozat VLN kategóriájában a Falken gumiabroncsmárka háromfős csapata és a Falken Porsche 911 GT3R.

falken-porsche-1024.jpg

A 24 órás verseny során a Falken idei kocsija a japán gyártó új generációs SRI motorsport abroncsait kapja. Szükség is lesz rájuk, mert a vízhűtéses, hathengeres kocsi 1220 kilogrammos tömege ugyan hatvannal kevesebb mint a tavalyi Falken Porsche volt, viszont a csapat célja a dobogós helyezések egyike a VLN kategóriában.

Az biztos, hogy a február közepén a portugál Portimaóban végzett tesztek során az abroncsok megtették a magukét, de azért a Falken Motorsports mérnökei az eredményeket összegyűjtve azért még japánban hozzáigazították az új generációs abroncsokat a kocsihoz.

A csapat tavaly egy 500 lóerős 997-es Porschéval indult, az idei, a 911 GT3R tengelytávja viszont 8,3 centiméterrel hosszabb, így gravitációs középpontját könnyebb beállítani.

„Egy 24 órás verseny nagyon-nagyon hosszú. Igaz, a kocsi sziklaszilárd, de ennyi idő alatt bármi megtörténhet” – mondta Wolf Henzler, a csapat egyik versenyzője, hozzátéve, hogy a 911-es sokkal jobb kocsi, mint az elődje volt, és a tesztek során úgy tapasztalták, a Falken abroncsok kiválóan illeszkednek a nagy teljesítményhez.

Szólj hozzá!
Címkék: porsche falken

A bejegyzés trackback címe:

https://jogumi.blog.hu/api/trackback/id/tr128720398

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása