Abroncsfüggők

Continental-Opel rekord

2016. május 09. 11:35 - butsi77

Évről-évre lehet olvasni olyan fogyasztási rekordokról, amik azt bizonyítják, defenzív vezetéssel, és persze megfelelő gumiabronccsal nagyon alacsony átlagfogyasztásokat is el lehet érni, hosszú távon. Ezúttal az Insignia több mint 2000 kilométert tett meg egy tank gázolajjal ContiEcoContact 5 abroncsokon.

2015-opel-insignia-diesel-record-ok.jpg

Azt nem tudni, vajon a képünkön látható Insignia 225/50 méretű, és különösen kis gördülési ellenállású ContiEcoContact 5 abroncsaiban mennyi volt a légnyomás, de a kocsi új rekordot állított be: 2111 kilométert tett meg egy tankkal Zürichtől az Északi tengeri kikötőig, Cuxhavenig és vissza. Az átlagfogyasztás 3,9 liter gázolaj volt száz kilométerenként, de a kocsiban csak a pilóta ült a kormány mögött.

Az Insigniát az Opel 136 lóerős 1,6 literes CDTi ecoFLEX turbódízelje hajtotta, ami 2000 és 2250 közti fordulatszámon 320 newtonméteres forgatónyomatékot biztosít, ez pedig a takarékos autózás záloga. A tudósítás ugyan az átlagsebességre sem tér ki, de volt egy 428 kilométeres szakasz, amit a fedélzeti műszer szerint 76 kilométeres átlagsebességgel és 3,2 literes átlaggal tett meg.

 

Szólj hozzá!
Címkék: continental

A bejegyzés trackback címe:

https://jogumi.blog.hu/api/trackback/id/tr618699266

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása