Abroncsfüggők

Összefogott a Michelin és az Abarth

2016. április 24. 09:55 - butsi77

Sok érdeklődőt vonzott a múlt havi Genfi Autószalonon a Fiat 124 Spider. Az ötven évvel az eredeti 124 Spider bevezetése után visszatérő modell kiváló tulajdonságaira egyebek közt az is garancia, hogy a negyedik generációs Mazda MX-5 Miata afféle Fiatosított változata, márpedig a Miata világszerte fogalom a maga kategóriájában.

124_3.jpg

Torinóban, a Centro Stile Fiat műtermeiben, vagyis a márka formatervezési központjában megálmodott, új 124 Spider a hatszögletű felső légbeömlő, a hűtőrács mintázata, a motorházfedél erőt sugárzó domborulatai, vagy az erőteljes, vízszintes rajzolatú hátsó lámpatestek révén a hatvanas-hetvenes évek Olaszországának hangulatát hordozza.

124_4.jpg

Ebből a dolce vita modellből ugyanakkor az Abarth egy iszonyúan vadított rali változatot állított ki Genfben. Arról nincs hírünk, hogy a 140 lóerős, 240 Nm forgatónyomatékkal rendelkező 1,4 literes MultiAir turbómotort mire cserélte le az Abarth, de amint a helyszínen készült fotónkon is látszik, a maga módján a Michelin is hozzájárult az Abarth 124 Spider sikeréhez.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jogumi.blog.hu/api/trackback/id/tr658658500

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása