Abroncsfüggők

Súrlódáscsökkentés – A teljesítmény szolgálatában

2019. április 03. 13:54 - abroncsbence

will-norbury-wyoebsmwoga-unsplash.jpgA modern belső égésű erőforrások egyre kisebbek, ugyanakkor a fajlagos teljesítményük folyamatosan nő. Ezekben a motorblokkokban megnövekedett nyomás teszi próbára az olajat.

Sofőrként nagyszerű érzés megtapasztalni az autó erejét, az intenzív gyorsulás nyújtotta élményt, a sebességet. Feltehetően egy vezető sem engedné el szívesen autója teljesítményének 10%-át, pedig ez a veszteség a blokk belsejében bekövetkezhet a motorfordulatonként keletkező intenzív súrlódási pontokon.

A Castrol kifejezetten a motor belső súrlódásának mérsékléséhez fejlesztette ki az EDGE motorolajat.

Az úgynevezett Fluid TITANIUM technológiával készülő kenőanyag fizikailag átalakul, hogy extrém terhelés alatt még ellenállóbb legyen. Mindez molekuláris szinten történik, de kedvező hatás egyértelműen mérhető, a gyorsan mozgó fémalkatrészeket valóban hatékonyabban tartja távol egymástól a Castrol EDGE, ezzel csökkentve a súrlódást.

Nem véletlenül választja több autógyártó ezt a motorolajat modelljeihez. Emellett a motorsportban a legrangosabb szériák mindegyikében használják és tökéletesítik a Castrol-termékeket. Hiszen semmi nem állítja olyan próba elé az olajat, mint egy tartósan csúcsra járatott versenygép. Ezért a legjobb referencia a Castrol számára a túraautó-világkupa (WTCR), az FIA rali-világbajnokság, az FIA World Endurance-bajnokság, a MotoGP, ahol számos istálló kedvence a márka évtizedek óta.  

Sőt, a Forma-1-ben a Renault csapatának hivatalos partnere lett a Castrol, így az EDGE SUPERCAR motorolaját a legmagasabb szinteken állíthatja a győzelem szolgálatába. Kétségkívül ideális választás tehát a Castrol EDGE motorolaj-család közúton és a versenypályán egyaránt: a belső súrlódás csökkentésével garantálja a maximális motorerőt, és a lehető leghosszabb élettartamot biztosítja a motornak.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jogumi.blog.hu/api/trackback/id/tr9615011026

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása