Abroncsfüggők

Az autósok 30%-a még téli álmot alszik

2019. június 07. 16:38 - abroncsbence

teli_alom.jpgTovábbra is sokan használnak téli gumit az egyre melegebb idő ellenére is, bár a szakemberek évről-évre felhívják az autósok figyelmét az ezzel járó veszélyekre. Az országos kutatásban az AKH munkatársai 1000 autó gumiabroncsait vizsgálták meg májusban.

Tovább
Szólj hozzá!

Falkennel radíroz a Formula D sztárja

2018. november 12. 07:56 - butsi77

Matt Field aztán tényleg érzi az autót. A Formula Drift sztár egy gyönge ezer lovas Chevrolet Corvette volánjánál radírozza végig a hegyi utat, majd kereket cserél, és folytatja az őrületet.

falken18_m.jpg

Egy pillanatra látjuk a Falken gumik mintázatát is, de gyorsan vált a kép, hiszen Matt összeszokott Formula D szervizcsapata gyorsan dolgozik, az már biztos.

falken17_m_1.jpg

Tovább
Szólj hozzá!
Címkék: extrém falken

McLaren 570S a Porsche 911 GT3 ellen

2018. november 09. 09:09 - butsi77

Mi lesz akkor, ha a címben szereplő két kocsit egymásnak eresztik, és az egyik kerekein Pirelli, a másikon Michelin abroncsok vannak?

porsche_mclaren.jpg

Érdekes teszt helyszíne volt a közelmúltban az Anglia szívében, Corby mellett lévő Rockingham Motor Speedway versenypálya. Ugyanazzal a pilótával egymás után küldték körbe a McLarent és a Porschét.

Mit gondolnak melyik volt a gyorsabb?

Tovább
Szólj hozzá!
Címkék: extrém abroncs

A jövő nyárra készül a Continental

2018. november 07. 08:12 - butsi77

A Continental A.G. megkezdte új, csúcstechnológiájú nyári gumiabroncsainak sorozatgyártását. kapaszkodjunk!

A 145 és 315 milliméter közötti szélességgel és /30 - /80 oldalfalaránnyal a jövő év márciusában piacra lépő újdonság 13 és 22 hüvelyk közti kerekek számára készül, összesen 122 méretben. Hogy nem valami háztömb körüli utazásra szánták az EcoContact 6-ot, arra jó bizonyíték az Y sebességindex, ami azt jelenti, hogy akár 300 kilométeres sebességgel is száguldhatnak vele.

conti_ecocontact_6_m.jpg 

Tovább
Szólj hozzá!

Mit tegyünk, ha közelít a tél?

2018. november 05. 07:45 - butsi77

Jóllehet szokatlanul meleg idővel búcsúzott az október, reméljük, hogy minden olvasónknak van már gumicsere időpontja. A téli gumi ugyanis a száraz hidegben is életeket menthet.

havas_abroncs_m.jpg

A tél beállta előtt elengedhetetlen az akkumulátor, a világítás- és fékrendszer, a hűtő- és ablakmosó folyadék, illetve a gumiabroncsok ellenőrzése. Bár sokan megpróbálják a lehető legtovább, az első hóig kihúzni abroncscsere nélkül, ám ez közlekedésbiztonsági okokból nem javallott. Ha hajnalban 7 fok alá csökken a hőmérséklet, még száraz időben is mindenképpen ajánlatos a téli abroncsok használata, mivel a hideg aszfalton a nyári gumikeverék merevebbé válik, és emiatt elveszti a tapadást. Így jelentősen megnő a fékút, a kanyarban pedig sokkal könnyebben csúszik ki az autó.

Tovább
Szólj hozzá!
Címkék: tél abroncs

IDEA díjas a Hankook elektromos személygépkocsi abroncsa

2018. október 31. 09:54 - butsi77

A Hankook következő – második – generációs e-abroncsa, a Kinergy AS ev, az International Design Excellence Awards (IDEA) díjazottjai közé került az Automotive & Transport kategóriában. Jóllehet a Hankook futurisztikus koncepcióabroncsai az elmúlt években az IDEA díjazottjai között szerepeltek, a cég most először nyerte el a díjat egy tömeggyártású termékkel.

idea_02.jpg

Tovább
Szólj hozzá!
Címkék: hankook abroncs

Váratlan Skoda újdonság – Bridgestone gumikon

2018. október 29. 07:26 - butsi77

A Skoda minden előzetes jelzés nélkül hirtelen kiadott egy sor fotót a jövő év első felében piacra lépő újdonságáról. A Skoda Scala annyira új, hogy csak az álcázott modellt engedték fényképezni, így azt sem tudni, melyik márka szállítja majd hozzá a gumikat. A fotóinkon szereplő darab alatt viszont jól láthatóan Bridgestone Turanza abroncsok vannak.

scala_covered_04-1_m.jpg

Tovább
1 komment

Magyar Hankook abroncsokat kap a BMW 6 Gran Turismo

2018. október 24. 10:13 - butsi77

A Bayerische Motoren Werke legújabb Gran Turismo generációja is többek között a Hannoverben kifejlesztett, és a rácalmási gyárban készülő, ultra-nagyteljesítményű (UHP) Ventus S1 evo 2 nyári abroncs defekttűrő változataival gurul le a gyártósorról. Az első tengelyhez 245/45 R19 98Y, a hátsóhoz 275/40 R19 101Y méretű gumikat rendelt az autógyár.

hankook_summer_tyres_3.jpg

Tovább
Szólj hozzá!
Címkék: bmw hankook abroncs
süti beállítások módosítása