Abroncsfüggők

A sosem lesz autó: Škoda Sunroq

2018. június 18. 07:38 - butsi77

Egy sportos tanulmány-kabriót építettek a Karoq SUV-ból a Škoda szakmunkásképző intézetének tanulói, ezért bármilyen fájdalmas, ez a kocsi nem fog színt csempészni az útjainkra.

skoda-sunroq--concept-car_v.jpg 

Mennyire más ez a kocsi, mint a Karoq! Kezdjük azon, hogy húsz hüvelykes könnyűfém kerekein 235/35 ZR 20-as Pirelli P Zero abroncsok adják meg az alaphangot, és – ami nem látszik – az 50 milliméterrel lejjebb süllyesztett karosszériát az Octavia RS-től kölcsönzött lengéscsillapítók tartják kordában.

skoda-sunroq_concept--03_v.jpg

A Sunroqot a Karoqból ismert 1.5 TSI benzinmotor hajtja. A vezérlésben és a kipufogó rendszeren alkalmazott módosítások révén azonban nemcsak szebb lett a kocsi hangja, mint a donoré, hanem a közvetlen befecskendezéses motor 150 helyett 163 lóerős lett, maximális forgatónyomatéka pedig eléri a 279 newtonmétert. Ezáltal a Sunroq végsebessége 195 kilométer, és 8,6 másodperc alatt gyorsul százra.

A 23 diák egyébként azzal kezdte a munkát, hogy a Sunroq alapjául szolgáló Karoq fedelét leemelték, majd megerősítették a maradék karosszériát, hiszen a tető már nem segített a merevítésben. A kocsi kabrióvá alakításához mind a négy ajtó módosítására volt szükség, hiszen eltávolították a B-oszlopokat, aminek következtében a biztonsági öveket közvetlenül az első üléseken keresztül kellett átvezetni. Ezután a csapat teljes újratervezte a kocsi lenyitható hátsó részét, új ajtóborítást dolgozott ki, majd a módosított első és hátsó lökhárítókkal tették teljessé változtatások sorát.

skoda-sunroq_concept-2018-1600-13_v.jpg

A bíborvörös fényezés a Skoda Sunroqnak magabiztos karaktert kölcsönöz, miközben az utastérben a fehér és piros bőrborítás tökéletesen összhangban van a kabrió egyéniségével. A diákok  nagy figyelmet szenteltek az apró részleteknek, és elsősorban a fényhatásokra  összpontosítottak.  Az autóban LED-ek adják a háttér-világítást, valamint az ajtókilincsek és a sárvédő ívek megvilágítását. Az első és a hátsó lökhárítóban, valamint az ajtókban lévő lámpák diszkrét Škoda logót vetítenek a talajra,  ami akkor is megjelenik, ha a csomagtartót kinyitják.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jogumi.blog.hu/api/trackback/id/tr9614054924

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása