Abroncsfüggők

Látta már az U-2 kémrepülőgépet?

2017. szeptember 08. 08:03 - butsi77

Furcsa felvételt találtunk a Youtube-on. Egy Tesla Model S valamilyen okból versenyre kel a brit légierő fairfordi légibázisának kifutópályáján egy Lockheed U-2 kémrepülőgéppel!

Ez volt az a géptípus, amit Francis Gary Powers is vezetett, és amivel mélyen a Szovjetunió területe fölött, Szverdlovszk (ma Jekatyerinburg) közelében lelőtték 1960. május 1-jén.

Máig híres az eset, mert a gép 22 ezer méteren repült, de még érdekesebb, hogy az ötvenes években tervezett U-2 máig szolgálatban van az amerikai légierőnél.

De visszatérve a Teslára: hogyan gyorsulhat a kémrepülő, ha így lehagyja a százra 3 másodperc alatt gyorsuló Model S-t, amelynek végsebessége egyébként 250 kilométer óránként.

Szólj hozzá!
Címkék: extrém tesla

A bejegyzés trackback címe:

https://jogumi.blog.hu/api/trackback/id/tr512811122

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása