Abroncsfüggők

Hétszázmilliós csalással gyanúsítanak egy gumiabronccsal kereskedő céget

2017. július 20. 20:46 - butsi77

Súlyos csalási ügyre derített fényt a a NAV Közép-dunántúli Bűnügyi Igazgatósága, amely több mint hétszázmillió forintos bevétel eltitkolásával gyanúsít egy gumiabronccsal kereskedő céget.

Az iparági információk szerint főként teherabroncs kereskedelemmel foglalkozó vállalkozás nagytarcsai székhelyű, de tevékenysége több megyére kiterjedt. Az MTI tudósítása szerint a társaság az Európai Unión kívülről is szerzett be gumiabroncsokat, amelyeket Magyarországon értékesített. Az elkövetők a bevételt fiktív - az általuk létrehozott cégláncolat társaságai által fém alkatrészekről kiállított - számlákkal akarták eltüntetni. A gyanú szerint a vállalkozás könyvelője is tudta, hogy a számlák valótlan üzletről szólnak.

Az ügyben bűnszövetségben elkövetett költségvetési csalás miatt indult a nyomozás. A könyvelővel együtt három ember előzetes letartóztatását rendelte el a bíróság. Az államnak okozott kár megtérülésére 1,6 milliárd forint értékben zárolták a cég árukészletét, valamint 24 millió forint készpénzt és számlapénzt is lefoglaltak.

Szólj hozzá!
Címkék: bűn abroncs

A bejegyzés trackback címe:

https://jogumi.blog.hu/api/trackback/id/tr2012678027

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása