Abroncsfüggők

A nyílvessző sem állítja meg  

2016. november 30. 08:03 - butsi77

Nem fordul elő gyakran, hogy nyílvesszőt lőnek a kerekünkbe, de mindenféle szúrós dolgok szétszóródhatnak az úton. Ezek aztán úgy átlyukaszthatják az abroncsot, hogy egy pillanat alatt elszökik a légnyomás. Mondani sem kell, mi van akkor, ha mindez menet közben történik. A kocsi sérülésével járó baleset a legenyhébb változat.

driveguard_ok.jpg

A Bridgestone viszont úgy gondolta, elkerülhető a baleset, és létre is hozta a DriveGuard run-flat biztonsági személyautó abroncsot, ami nem mellesleg tavasszal innovációs díjat nyert az esseni Reifen 2016 abroncsszalonon. A szakmai zsűri a díjkiosztón kiemelte, hogy a DriveGuard ugyanolyan utazási komfortot nyújt, mint a hagyományos gyártmányok, és a vizes úton való viselkedése sem marad el azokétól.

A gumigyártó most azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy a mellékelt videón bemutatta: DriveGuard akkor is megtehet 80 kilométert akár 80 kilométeres sebességgel is, ha egy olimpikon íjász belelő egy acélhegyű vesszőt. Az erősített oldalfal és a hőálló gumikeverék a titok nyitja. A lövéstől ugyan kiszökött az összes levegő, vagyis belül nulla lett a légnyomás, de az erősített oldalfal nem hagyja lelapulni az abroncsot.

Az olimpikon íjász egyébként kettőt lőtt. A másik vessző egy átlagos abroncsba repült, amivel nem is tudott sokáig menni az autó, míg a DriveGuarddal simán el lehet jutni a legközebbi gumishoz, vagy akár haza.

Magyarországon januártól lesz kapható a Bridgestone DriveGuard.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jogumi.blog.hu/api/trackback/id/tr1012010504

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása