Abroncsfüggők

MotoGP – Michelin Pilot Sport Cup 2 abroncsokon fut a Safety Car

2016. április 11. 19:49 - butsi77

A Michelin 2016-ban kizárólagos abroncsbeszállítóként tér vissza a MotoGP-hez: a BMW-vel kötött együttműködési megállapodás értelmében a cég abroncsai lesznek a versenymotorokon és a biztonsági autón.

 A BMW M bejelentette, hogy a MotoGP versenyeken biztonsági autóként használt M2 modelljeit az idei versenyszezonban kizárólag Michelin Pilot Sport Cup 2 gumiabroncsokkal szereli fel. Az első tengelyen 245/35 ZR 19 a hátsón pedig 265/35 ZR19 méretű – kereskedelmi forgalomban is kapható – abroncsok feszülnek.

michelin_bmw_m2_motogp_ok.jpg

A Pilot Sport Cup 2 gumiabroncsok olyan híresen nehéz terepre készültek, mint a Le Mans-i 24 órás verseny: az ultrateljesítményű sportautók volánjánál ülő pilóták még nagy sebesség mellett is tökéletes biztonságban száguldozhatnak a versenypályákon, de a sportabroncs a közúti használat feltételeinek is megfelel. Így akár a közúti közlekedésben is részünk lehet sportos vezetési élményekben.

Az abroncsot három, a Michelin által kifejlesztett technológiai újítás jellemzi: az aramid övbetét, a Bi-Compound (kétkeverékes) futófelület és a Variable Contact Patch 3.0. Ez utóbbi az érintkezési felületen támadó erőhatások optimalizálásában játszik szerepet: arról gondoskodik, hogy az útfelülettel érintkező anyag mindig ugyanolyan mennyiségű legyen, akár szűk kanyarban, akár egyenesen halad a jármű. Az érintkezési felület geometriája változik, de a pilóta tökéletes biztonságban uralja járműve mozgását

Az aramid övbetét alapanyaga egy igen ellenálló, a repülés- és haditechnikában is alkalmazott, nagy szálsűrűségű műszálszövet, amelynek legfőbb jellemzője a kis tömeg és a magas szakítószilárdság. Ugyanolyan tömegű acél és aramid közül az utóbbi ötször ellenállóbb, nem is véletlenül használják a golyóálló testpáncélok valamint a páncélozott autók készítése során.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jogumi.blog.hu/api/trackback/id/tr98603544

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása