Abroncsfüggők

Új négyévszakos a Bridgestone-tól

2018. június 25. 08:42 - butsi77

 A Weather Control A005 elnevezésű új prémium négyévszakos abroncsot 15 ezer európai autós véleményének kikérése alapján fejlesztette ki a Bridgestone.

bridgestone_a005_all_weather_v.jpg

Az abroncsot Európa legnagyobb független minőségellenőrző és tanúsító intézete, a TÜV SÜD is bevizsgálta és tanúsította, hogy a tesztek során a Weather Control A005 abronccsal vizes úton, 60 km/óra sebességgel haladó autónak a versenytárs abroncsokhoz képest lényegesen rövidebb volt a fékútja mind havas, mind pedig vizes úton. Így kategóriájában a legjobb, az „A” EU abroncscímke minősítést kapta a vizes úton való tapadásért.

Emellett „C” minősítést érdemelt ki a gördülési ellenállás alapján, sőt egyes méretekben az abroncs gördülési ellenállása a „B” kategóriát is elérte. A Weather Control A005 ugyanis 64 különböző méretben készül a 15-20 hüvelykes kerékátmérő tartományban, ami lefedi a személyautók és szabadidő autók méretigényének 94 százalékát. A fentiek mellett az abroncsról azt írták, hogy élettartama kiemelkedő és ugyanolyan nagy a futásteljesítménye, mint a Turanza T005 prémium nyári gumiabroncsé.

 A négyévszakos abroncsok fejlesztése és gyártása az egyik legnagyobb kihívás, hiszen az autósok azt várják tőlük, hogy vizes úton olyan jól irányíthatóak legyenek, mint a nyári abroncsok, havas úton pedig úgy tapadjanak, mint a téli abroncsok, de közben az élettartamuk ne csökkenjen.

Ezért a Weather Control A005 különleges futófelületet kapott: V-alakú mintázata havas úton jobb kapaszkodóképességet, Z-vágatú lamellái kiváló úttartást és irányíthatóságot, a vállblokkok közötti széles vízelvezető csatornák pedig vizes úton is kiváló tapadást biztosítanak. Az innovatív mintázat, valamint a magas szilikatartalmú, Nano Pro-TechTM technológiával gyártott gumialapanyag kiváló tapadást, alacsony gördülési ellenállást és magas élettartamot biztosít az abroncsnak.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jogumi.blog.hu/api/trackback/id/tr7314069821

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása