Abroncsfüggők

Michelinnel körözött a Nürburgringen az új Opel Corsa GSi

2018. augusztus 17. 08:22 - Jogumi

Michelin Pilot Sport4 215/40 ZR 18 abroncsokon tért vissza közénk az Opel Corsa GSi. Hallgassuk csak, hogy videónkon hogy sírnak a csúszáshatáron a gumik.

Az első Corsa GSi 1988-ban született meg: a kocsi 100 lóerős volt, és ma már keresett klasszikus. A 2012-ben bemutatott negyedik generációs Corsa D GSi után szünet következett – mostanáig.

corsa2_v.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Meglepetéseket okozhat a forró aszfalt

2018. augusztus 16. 10:16 - Jogumi

Vajon a forró aszfalt is rejteget olyan veszélyeket, mint a hideg, téli, jeges útviszonyok? Van értelme a négyévszakos gumiknak? A Használtautó és a nonstopgumi csapata kihasználta a kánikulát, felkerekedtek, hogy a Hungaroringen jónéhány autógumit leteszteljenek. Annyit elöljáróban elárulunk, hogy az eredmények alapján egyértelmű, hogy nyáron a nyári gumi a nyerő.

kanikulai_gumitesztauto.jpg

Tovább
Szólj hozzá!
Címkék: teszt abroncs

Duci gumik a Ferrari-legendán

2018. augusztus 15. 08:32 - Jogumi

Augusztus végén árverezi el ezt az 1962-es Ferrari 250 GTO modellt az RM Sotheby's aukciós ház Montereyben. Szakértők szerint a piaci értéke valahol 45 és 60 millió dollár között lehet, de végül is egy klasszikusról, sőt egy legendáról van szó, amiből összesen 36 darab készült.

Legutóbb 2000-ben cserélt gazdát, mégpedig 7 millió dollárért, úgyhogy szépen megy felfelé az ára. Ezért is javasolják a befektetési tanácsadók azoknak, akik már nem tudnak mit kezdeni a pénzükkel, hogy a befektetési portfóliójukba vegyék fel a klasszikus autókat is.

Tovább
Szólj hozzá!
Címkék: extrém momo

Nők és férfiak: ki figyel jobban a gumira?

2018. augusztus 10. 09:29 - Jogumi

A nők közismerten óvatosabban, előzékenyebben vezetnek, mint a férfiak. A Bridgestone ugyanakkor arra is kíváncsi volt, hogy a két nem eltérő vezetési stílusa milyen hatással van a gumiabroncsokra. A márka gumiszerviz partnerhálózatának vezetői szerint a nemek vezetési stílusa közötti különbség nemcsak az abroncsok állapotában, de a jellemző abroncs-sérülésekben is egyaránt megmutatkozik.

Tovább
Szólj hozzá!

Audi Q3 második generációja - kompakt SUV mindennapi használatra

2018. augusztus 06. 09:25 - Jogumi

Az új Audi Q3 családi szabadidő-autó sokoldalú tudással. A második generáció nemcsak határozottabb megjelenésű, hanem a bőséges térkínálatnak, a sokoldalú variálhatóságnak és a számos praktikus részletmegoldásnak köszönhetően a használhatósága is lényegesen javult.

Az Audi csúcsmodelljeihez hasonlóan digitális műszerfalat és nagy MMI érintőképernyőt kapott, a parkolást, a városi közlekedést és a hosszú utakat új vezetéstámogató rendszerek könnyítik meg. Ezek a továbbfejlesztett futóműhöz hasonlóan egyben a komfortot is növelik. És ha már a futómű szóba került említsük meg, hogy a képünkön látható autó Michelin Pilot Sport abroncsokat kapott.

q3_1_1_v.jpg

 

Tovább
Szólj hozzá!

Nemcsak az autógyárak ismerik el a Nexent

2018. augusztus 03. 09:23 - Jogumi

A Nexen Tire, egymás után idén kilencedszer lett első a gumiabroncsgyártók között a Dél-Koreában végzett felmérés, a globális fogyasztói elégedettségi index (Global Customer Satisfaction Competency Index) alapján.

A Nexen Tire gyártástechnológiáját a világpiacon is elismerik, és a vállalat olyan autómárkák gyári beszállítója, mint a Fiat Chrysler és a Volkswagen csoport, a Renault valamint a Porsche.

Tovább
Szólj hozzá!
Címkék: abroncs nexen

Élénkült az európai autó- és buszabroncs forgalom

2018. augusztus 01. 09:22 - Jogumi

Az idei második negyedévvel elégedettek lehetnek az európai abroncsgyártók, mivel az elősző év azonos időszakában forgalmazottnál öt százalékkal több személyautó és tízzel több haszonjármű abroncsot értékesítettek – jelentette az európai szakmai szövetség, az ERTMA (European Tyre & Rubber Manufacturers’ Association).

Tovább
Szólj hozzá!
Címkék: busz európa abroncs