Abroncsfüggők

Nürburgring 24 – javított a Falken csapat  

2018. május 15. 09:49 - butsi77

 A tavalyinál jobb eredménnyel zárta a Falken csapat a hétvégi ADAC Zürich 24h Race versenyt a Nürburgring Nordschleifén. A Porsche 911 GT3 R a 9. helyen végzett, míg a BMW M6 GT3 15. lett. falken_nurb4_v.jpg

 

Az éjszaka közepén, a boxutcás kép készítése idején a Porsche még a 10., a BMW pedig a 17. helyen volt, de egy időben az utóbbi még a 33. helyen is küzdött az előrejutásért egy lekörözött bolyba ragadva.

A 24 órás nürburgringi verseny különösen nagy kihívás elé állítja a csapatokat, hiszen talán még nem volt olyan alkalom, amikor nem szakadt zápor a versenypályára. Ezúttal többször, egyebek között vasárnap hajnalban is zuhogott, de néha nem a 24 kilométeres pálya minden pontján esett, úgyhogy nehéz helyzetben volt a csapatvezetés, hogy mikor, milyen abroncsot dobjanak fel az 500 lovas négyliteres, hathengeres boxermotoros Porschéra, valamint az 585 lóerős, 4,4 literes V-nyolcassal hajtott BMW-re.   

falken_nurb3_v.jpg

A Nordschleife ugyanis hegyes-völgyes, kanyargós, olyannyira, hogy a pálya két különböző pontján eltérő időjárási viszonyok szokták megzavarni a versenyzőket. Előfordul, hogy a pilóták ragyogó napsütésben indulnak a tengerszint felett 620 méteren lévő rajtvonalról, majd 300 métert ereszkedve esőben érik el Breidscheidben a legalacsonyabb pontot. Tehát a megfelelő abroncs kiválasztásakor a gyors köridő nem az egyedüli szempont. 

falken_nurb_v.jpg

Az elmúlt év volt az első, amikor a versenyen 1999 óta részt vevő Falken két különböző versenyautót indított. Az idei eredmény azért volt jobb a tavalyinál, mert akkor a Porsche egy baleset miatt kiállásra kényszerült, viszont a BMW a 8. helyen végzett.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jogumi.blog.hu/api/trackback/id/tr9513945002

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása