Abroncsfüggők

Cooper abroncson vág neki a 2018-as rallycross-világbajnokságnak az EKS Audi Sport

2018. április 13. 08:28 - butsi77

Március végén mutatkozott be a rallycross-világbajnokság silverstone-i hivatalos teszt- és médianapján a második generációs Audi S1 EKS RX quattro versenyautó, a Mattias Ekström és Andreas Bakkerud alkotta legénységgel. Az idénynyitó futam április 14-15-én Barcelonában lesz.

audi_cooper_v.jpg

Mattias Ekström 2014 elején alapította RX-csapatát, amelyet mindössze három év alatt a világ élvonalába vezetett: 2016-ban elhódította a pilóta-, illetve csapatbajnoki címet is, míg tavaly Ekström négy győzelemmel a világbajnoki pontverseny második, az EKS pedig a csapatbajnokság harmadik helyén zárt.

„Négy évig többé-kevésbé ugyanazon autókkal versenyeztünk. Most két teljes egészében új építésű géppel indulunk, amelyek győztes autóink második nemzedékét képviselik. A tavalyi szezonkezdetkor még ránk vadásztak, most viszont már mi vagyunk a vadászok” – mondta Siverstone-ban Mattias.

Az Audi Sport ugyanis jelentősen továbbfejlesztette az immár 580 lóerős Audi S1 EKS RX quattro versenygépet. Egyebek mellett új aerodinamikai csomagot is kapott az S1, amely jelentősen javítja menetteljesítményeit. No és az is sokat számít, hogy idén az Audi szakemberei mindegyik világbajnoki futamon a helyszínen is segítik az EKS gárdáját a motorok üzemeltetésében.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jogumi.blog.hu/api/trackback/id/tr1313831518

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása