Abroncsfüggők

Jók a havon a Goodyear csoport abroncsai

2016. október 10. 08:07 - butsi77

Most már nagyon érdemes elgondolkodni, hogy milyen abroncson fusson az autó, ha beköszönt a tél. Ezúttal a Goodyear csoport márkáiról szóló tesztekből válogattunk.

Az osztrák autóklub, az ÖAMTC, valamint svájci testvérszervezete, egyaránt megvételre ajánlja a Goodyear csoporthoz tartozó Fulda Kristall Control HP (tesztelve: 205/55R16 91H) valamint a Sava Eskimo HP 205/55R16 91H abroncsokat. Az előbbiről az a véleményük, hogy a teszt során alacsony szintű üzemanyag-fogyasztást és abroncskopást regisztráltak, az utóbbival kapcsolatban pedig azt emelték ki az alacsony szintű abroncskopás mellett, hogy jól megy havas utakon.

fulda_kristallcontrolhp.png

Auto Bild tíz négyévszakos abroncsot bemutató tesztjét a Goodyear 195/65R15 91H jelű Vector 4Seasons Gen-2 abroncsa nyerte. A lap szerint a modell kivételessége abban rejlik, hogy számos területen kiemelkedő teljesítményt nyújt: a legkedvezőbb nedves úton való kezelhetőség a versenytársakhoz képest és nagyfokú védelmet biztosít a vízen felúszással szemben. Emellett a kicsi gördülési ellenállás és a magas futásteljesítmény mellett vizes úton ennél mérték a legrövidebb féktávot.

A téli abroncsok közül a német autóklub, az ADAC a rendkívül ajánlott kategóriába emelte a Goodyear 165/70R14 81T UltraGrip 9-et, miután 16 abroncs közül az élre került. A szakemberek szerint nagyon kiegyensúlyozott téli abroncs, ami a legjobb értékeléseket kapta nedves útviszonyok között. Hóban is jól teljesít, ráadásul alacsony üzemanyag-fogyasztás mellett.

sava_eskimo-hp.png

Ugyanakkor a Goodyear UltraGrip Performance Gen-1 (225/50R17 98V) az Auto motor und sport tízabroncsos tesztjét nyerte azzal az indoklással, hogy mindig számíthatunk az azonnali kormányzási reakcióra, a jó kormánymű-visszajelzésekre. A széles, ugyanakkor csendes abroncsfelület jó tapadást nyújt bármilyen felületen. A lap szerint a Dunlop Winter Sport 5 (225/50R17 98V) a harmadik helyezésével a rendkívül ajánlott kategóriába került, mert stabil és precíz kormányozhatóság jellemzi havas, nedves és száraz utakon egyaránt, ugyanakkor ellenálló a vízen felúszással szemben, és az oldalirányú csúszás nélkül gördülő kerekek rendkívüli tapadást biztosítanak a hóban.

„Erősségek: elképesztő tapadás havas úton, nagyon jól teljesít nedves felületeken, és száraz aszfalton is megfelelő eredményeket produkál” – írta a Dunlop Winter Sport 5-ről (215/65R16 98H) az Auto Bild Allrad, egyben tesztnyertessé nyilvánítva a SUV abroncsot.

 A Dunlop Winter Response 2 abroncsot ugyanakkor a német és az osztrák autóklub, az ADAC és az ÖAMTC egyaránt 16-ból a harmadiknak tartotta, mégpedig azzal, hogy ez a nagyon kiegyensúlyozott, kis gördülési ellenállású téli abroncs a legjobb értékeléseket kapta nedves útviszonyok között, ugyanakkor havas úton is jól teljesített.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jogumi.blog.hu/api/trackback/id/tr5811785155

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása