Abroncsfüggők

Prémium autógyárnak szállít a Nexen

2016. szeptember 13. 08:10 - butsi77

Akárhogy is nézzük, óriási eredmény az 1942-ben alapított koreai abroncsgyártó, a Nexen Tire számára, hogy az új Porsche Cayenne abroncsszállítója lesz.

A Cayenne harmadik generációja ugyan csak a jövő év elején lép a világpiacra, de már most jó tudni, hogy az új luxus SUV alatt a Nexen Tire ultra nagyteljesítményű (UHP) nyári gumiabroncsa, az N'Fera RU1 feszül majd, mégpedig 255/55 ZR18 109Y XL méretben. Ez az első alkalom, hogy Nexen Tire a Porsche gyári beszállítója lehet.

nexen_2017-porsche-cayenne.jpg

Az új Cayenne nem kispályás. Az előzetes adatok szerint a 60 ezer dollárért, azaz körülbelül 17 millió forintért kínált 3,6 literes V-hatos kivitel 300 lóerős, a csúcsmodell, a több mint 40 millió forintért megvásárolható, 4,8 literes V-nyolcas Cayenne Turbo S esetében viszont már 570 lóerős teljesítményt kell úton tartani a Nexen gumiknak.

A koreai és a németországi székhelyű európai Nexen fejlesztőközpont közös munkája révén létrejött abroncs az intenzív kísérleti szakaszban bebizonyította, hogy magas szintű kényelmet és dinamikus menettulajdonságokat biztosít, miközben a száraz és nedves utakon egyaránt maximális teljesítményt nyújt, mégpedig példásan alacsony gördülési ellenállás és gördülési zaj mellett. Meg is kapta az európai minősítés során az „A” osztályú minősítést a nedves aszfalton való tapadására, halk suhanását pedig legalacsonyabb zajszint minősítéssel jutalmazták.

nexen_porsche_cayenne_ok.jpg

Az N'FERA RU1 páratlan kanyarodási stabilitására és sportos kezelhetőségére a legnagyobb sebességnél is számítani lehet. A biztonságos, de intenzív lassításról pedig a gyártás során alkalmazott 3D-Nano Grip Technology gondoskodik.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jogumi.blog.hu/api/trackback/id/tr4411703985

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása