Abroncsfüggők

Atlétika: a Toyo Tires idén is támogatja a világbajnokságot

2018. február 19. 09:12 - Jogumi

Március elsejétől rendezik meg a birminghami arénában a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (International Association of Athletics Federations IAAF) fedettpályás világbajnokságát, amelynek fő támogatója a Toyo Tire Europe.

Az IAAF közleménye szerint a sporteseményen 154 szakági szövetség 700 sportolója méri össze tudását. A márka és a sportág kapcsolata nem újkeletű, hiszen a tavalyi londoni atlétikai VB is a Toyo neve alatt futott.iaaf-800x597.jpg

A Toyo Tires értékesítése tavaly új rekordot ért el Európában, és várhatóan a kereslet további élénkülését szolgálja az idén bevezetett új termék, az innovatív Proxes Sport SUV gumiabroncs.

Szólj hozzá!
Címkék: abroncs toyo

Ikonikus autóutak

2018. február 13. 08:54 - Jogumi

Órákon keresztül ugyanazon az autóúton vezetni monoton lehet, ám akadnak utak világszerte, amelyek azon kívül, hogy elvezetnek a célhoz, egyben turistalátványosságnak és sportkihívásnak is számítanak.

Tennessee, USA

Deals Gap, avagy a Sárkány Farka

Az Atlanti partvidéken haladó 129-es út meghosszabbítása elképesztő mennyiségű kanyarral tűzdelt: szám szerint 318 darab esik 18 kilométerre. Sem műutak, sem kereszteződések nem szakítják meg ezt az erdőkkel szegélyezett szakaszt. Az arra járók felkereshetik a Szégyenfát, melyet balesetben összetört motorkerékpárok darabjai borítanak, figyelmeztetésként, hogy jobb, ha a Sárkány Farkán a szokásosnál is óvatosabban vezetünk.

Tovább
Szólj hozzá!

Olyan szép tavaszt kívánunk, mint ez a bobber

2018. február 07. 09:17 - Jogumi

Még csak most kezdődött az év, ezért a meleghullámok ellenére is kevés a motoros az utakon. De vigasztaljon a tudat: az idő nekünk dolgozik, és rövidesen itt az új szezon. Addig is bámuljuk meg ezt a szépséget, amit a szomszédos Portugáliában faragtak egy kissé viseltes, 1982-es BMW R65-ből.

unik-edition-hulk-1_ok.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Ami jár, az jár: Rolls Royce vadászatra

2018. február 02. 08:59 - Jogumi

Ez volt II. Hasszán marokkói király vadászautója. Önmagában ez talán még nem lenne világrengető hír, de a szóban forgó kocsi egy Rolls Royce Camargue, amit a Sbarro műhely úgy alakított át, hogy őfelsége kényelmesen solymászhasson.

rr3_ok.jpg

A solymászás a sportvadászat egy érdekes módja. Nálunk jórészt gyalog, Közép-Ázsiában pedig lóról művelik. Egy királynak azonban kijár a kényelem, így az 1977-es kocsit annak idején alaposan átalakították. Azonban a kiváló állapotú bőrülések ellenére sem nagyon kapós a 212 lóerős automata Camargue, pedig mindössze 36 ezer kilométert futott. Nemrégiben már csak 248 ezer euróért kínálják, de az évtized elején még félmilliót kért érte az akkori tulajdonos.

Ne gondoljuk, hogy a vadász Rolls valami különleges dolog. A gazdagabb maharadzsák például szó szerint tucatjával rendelték a Rollsokat és igen gyakran vadásztak is velük.

Tovább
2 komment

Hamza Péterék nyerték a Budapest-Bamako Rally-t

2018. január 30. 09:18 - Jogumi

Első helyen végzett a Budapest-Bamako Rally-n a Felméri László navigátor, Nagy Zoltán és Heksch Kálmán szerelők, valamint Hamza Péter csapatkapitány alkotta Játékshop Team. A kvartett egy 200 lóerős Nissan Patrol fedélzetén vágott neki január 12-én a 8629 kilométeres versenynek.  

Hamza Péterék már hatodik alkalommal vágtak neki az afrikai futamnak. A legutolsó versenyükön is elsőként haladtak át a célon, ezt idén is sikerült megismételniük. A verseny rendkívül változatos terepen zajlott: voltak havas hegyi, óceánparti, sivatagi és szavannás szakaszok is. A végig jól teljesítő csapatot többször műszaki problémák, defektek hátráltatták, de végül sikerrel zárták a nagy kalandot. 

Gratulálunk!

Szólj hozzá!