Abroncsfüggők

Olasz gumit kapott a kínai „Tesla”

2018. június 20. 09:33 - Jogumi

Ahogy egyre elektromosabbak és egyre több elektronikát tartalmaznak az autók, mind több márka jelentkezik valami érdekességgel minden januárban a Las Vegas-i fogyasztói elektronikai show, vagyis a CES alkalmával. Hasonló a helyzet a CES Asia kiállításon, ahol ezúttal a nem egészen két éve alapított startup, a Byton bemutatta a K-Byte tanulmányát, azt igérve, hogy 2020-ra eléri az önvezetés negyedik szintjét, de erről később.

Itt van tehát egy csapat német mérnök és 700 millió dollárnyi kínai tőke által létrehozott kocsi, ami egyebek között azzal is mutatja, hogy nem kicsiben játszik, hogy kerekein 265/35 R22 méretű Pirelli P Zero abroncsokat láthatunk. Az 71 kilowattórás akkumulátor csomaggal együtt két tonnás, 270 lóerős elektromos motorral ellátott ötméteres kocsi hatótávja állítólag 400 kilométer.

byton_k-byte_005_v.jpg 

Tovább
Szólj hozzá!
Címkék: pirelli abroncs

Még most is jópár autós téli gumin közlekedik

2018. június 15. 08:22 - Jogumi

Évről-évre egyre kevesebben váltanak nyári gumira a kánikula beköszöntével, ezzel párhuzamosan pedig egyre többen hagyják autójukon a téli gumit - derült ki a nonstopgumi és a Használtautó.hu magazinjának közös felméréséből.

Az idén, június első hetében végzett, mintegy 200 autót szemléző Nyárigumi Kommandó eredménye szerint az autósok csupán 65 százaléka váltott nyári abroncsra, harmaduk (33%) télivel autózik még, a négyévszakos abroncsot használók aránya pedig 2 százalékos. Az előző években,  2016-ban és 2017-ben a mérések egy fokkal jobb eredményt mutattak, mindkét évben 26%-os volt a júniusi téligumi-használók aránya.

akh_felmeres_9.JPG

Tovább
Szólj hozzá!

Ilyen volt a V16 hangja 65 éve

2018. június 13. 08:44 - Jogumi

Manapság minden autógyártó igyekszik a tömegmodelljeibe kis hengerűrtartalmú, agyonturbózott motort rakni, hogy a teljes modellpaletta károsanyag kibocsátási átlaga az EU által megadott felső határ alatt legyen. Tehát építenek néhányszáz nagytüdejű benzinfalót, de a kisebb modellekben pörgetett kicsi motor van. Jó példa erre az Audi A3 a maga háromhengeres egyliteresével.

brm_v-16_v.jpg 

Tovább
2 komment

Auto Bild – a legjobb nyári abroncsok

2018. június 11. 07:55 - Jogumi

Nem gyakran látni olyan abroncstesztet, amelyben három második helyet találunk, majd két ötödik és két nyolcadik helyezett következik. Az Auto Bild most ilyen csodát hozott létre.

De kezdjük a lényeggel: a Hankook Ventus Prime³ az Auto Bild által lefolytatott, 195/65 R15-ös méretű nyári abroncsok tesztjének győztese. Ez volt az a teszt, amely során, még télen 51 abroncsból kiválasztották azt a húszat, amelynek legrövidebb volt a fékútja nedves és száraz aszfalton. Aztán ezt a csoportot addig tesztelték, amíg ki nem jött a bevezetőben említett végeredmény. A holtversenyben néha csak apró különbség volt a gumik között. Közülük azonban mi most csak a legjobb tíz versenyzőt mutatjuk, mégpedig azért, mert a tizedik helyre került Goodyear teljesítménye már csak kielégítő lett a tesztmesterek szerint.

Tovább
19 komment

A biztonságos közlekedést segíti az Abroncs Kereskedőház katasztrófavédőknek adott adománya

2018. június 08. 12:32 - Jogumi

Négy nagy teherbírású terepabroncsot adományozott a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságnak az Abroncs Kereskedőház. Az összesen 1,2 millió forint értékű gumiabroncsokat erdőtüzek oltásához használt tűzoltóautóra szerelték fel.

gumiabroncs_adomany_1.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Tire Cologne 2018: néhány csemege a gumiexpóról

2018. június 06. 08:17 - Jogumi

Ki ne szeretne driftelni egy üres parkolóházban, hogy próbára tegye képességeit. Főleg akkor, ha ezt a Falken csapat 650 lóerős BMW Z-négyesével teheti.

A fenti videót még jóval a Kölnben a hét végén megtartott gumiabroncs-expo, a Tire Cologne alkalmából készítette a Falken. A kiállításon 533 kiállítójának standjain kiállított újdonságokra több mint 16 ezer látogató volt kíváncsi.

Tovább
Szólj hozzá!