Abroncsfüggők

H-D Roadster új Dunlop abronccsal

2017. december 15. 10:02 - Jogumi

Már meg lehet rendelni a 2018-as Harley-Davidson XL1200 CX Roadstert, amit a nagymúltú gyár a Dunlop legújabb fejlesztésű GT502 abroncsaira bízott.

dunlop3_ok_1.jpg

Tovább
komment
Címkék: dunlop abroncs

Csodálatos hármas: Nankang, Rolls Royce, VW

2017. december 11. 08:09 - Jogumi

Akármilyen furcsa, ez a három név egyetlen járműhöz kötődik, és egyik nélkül sem ért volna el sikert a negyedmérföldes gyorsulási pályán.

Oklahoma Willy a neve ennek a gyönyörűen felújított, második generációs Transporternek. A legnagyobb érdekessége nem a kora – 1958-as gyártmány –, hanem az a gyenge kis segédmotor a platón.

jet_t2.jpg 

Tovább
komment

Négy évszakos Pirellik

2017. december 08. 08:43 - Jogumi

Talán az éghajlatváltozás okozza, de Európában egyre több négy évszakos abroncsot vásárolnak. A Pirelli a trendet látva, sietett kifejleszteni két all-season abroncsot.

A gyár tájékoztatása szerint az első, a Cinturato All Season Plus elsősorban azoknak való, akik nem csupán a mérsékelt éghajlaton, hanem mérsékelt időjárási körülmények között élnek, és főként a városokban vezetnek. Így ez az abroncs ideális lehet egy londoni taxisnak, vagy egy francia úrvezetőnek, bár a gyártó arra is nagy súlyt helyezett, hogy a Cinturato All Season Plus optimális kezelhetőséget biztosítson havas és vizes útfelületen is.

pirelli_cinturato_all_season_plus_ok.jpg

Tovább
komment
Címkék: pirelli abroncs

Megint Nexent választott a Porsche

2017. december 07. 08:42 - Jogumi

Tavaly ősszel a Cayenne harmadik generációja számára választotta a Nexen N'Fera RU1 abroncsot a Porsche, most pedig híre jött, hogy a kistestvér, a kompaktabb méretű, sportosabb Macan is ezt az abroncsot kapja a gyárban.

Igen szép eredmény az 1942-ben alapított koreai abroncsgyártó, a Nexen Tire számára, hogy még egy új Porsche modell gyári abroncsszállítója lehet. A Macanhoz 235/55R19, illetve 255/50R19 méretben készülnek az ultra nagyteljesítményű (UHP) nyári gumik.

2018_porsche_macan_ok.jpg

Tovább
komment

Auto Bild: a 4 milliméteres profilmélység életet menthet

2017. december 04. 08:03 - Jogumi

Különleges tesztet hajtott végre az Auto Bild, hogy bemutassa, miként változik az abroncsok megbízhatósága, a mintázat mélységének csökkenésével. Bebizonyosodott, hogy a 2 milliméteres profilmélység akár életveszélyt is okozhat.

Azt tudjuk, hogy a téli abroncsok legkisebb ajánlott profilmélysége 4 milliméter, amit egyébként igen egyszerűen ellenőrizhetünk egy százforintos segítségével. Az érme ezüstszínű, külső része ugyanis éppen 4 milliméteres, tehát, ha kisebb a barázda, ajánlatos újat venni.

Tovább
komment
Címkék: teszt abroncs

Az Auto Express négyévszakos tesztje

2017. november 29. 07:57 - Jogumi

A Golf-áramlatnak köszönhetően meglehetősen kiegyensúlyozott a brit szigetek időjárása. Télen – legalábbis Skóciától délre – éjszaka sem nagyon süllyed nulla fok alá a hőmérséklet, így természetesen egyre bővül az egész évben használható négy évszakos abroncsok piaca.

Ezért az Auto Express magazin sietett tájékoztatni az olvasókat, mi is a helyzet a négy évszakosok területén. A 205/55 R16 méretű tesztabroncsokat igazi angol autókra, Audi A3-ra és VW Golfra szerelték.

Tovább
komment
Címkék: teszt abroncs

Kanadában nem általános a téli abroncs használata

2017. november 27. 08:11 - Jogumi

Kanada ugyebár északi ország, s bár legdélibb nagyvárosa, Toronto ugyanazon a szélességi körön fekszik, mint Szarajevó, a kontinentális éghajlat, valamint a keleti partok menti hideg Labrador-áramlás és a gyakori sarkvidéki frontbetörések miatt télen nagyon hideg van.

A belső és a prérin fekvő tartományokban, -15 °C körüli napi átlaghőmérséklet télen, és nem ritkán -40 °C alatti hőmérsékletet is mérnek.

ferrari_ff.jpg

Tovább
komment
Címkék: kanada abroncs