Abroncsfüggők

A sosem lesz autó: Škoda Sunroq

2018. június 18. 07:38 - Jogumi

Egy sportos tanulmány-kabriót építettek a Karoq SUV-ból a Škoda szakmunkásképző intézetének tanulói, ezért bármilyen fájdalmas, ez a kocsi nem fog színt csempészni az útjainkra.

skoda-sunroq--concept-car_v.jpg 

Tovább
Szólj hozzá!

Még most is jópár autós téli gumin közlekedik

2018. június 15. 08:22 - Jogumi

Évről-évre egyre kevesebben váltanak nyári gumira a kánikula beköszöntével, ezzel párhuzamosan pedig egyre többen hagyják autójukon a téli gumit - derült ki a nonstopgumi és a Használtautó.hu magazinjának közös felméréséből.

Az idén, június első hetében végzett, mintegy 200 autót szemléző Nyárigumi Kommandó eredménye szerint az autósok csupán 65 százaléka váltott nyári abroncsra, harmaduk (33%) télivel autózik még, a négyévszakos abroncsot használók aránya pedig 2 százalékos. Az előző években,  2016-ban és 2017-ben a mérések egy fokkal jobb eredményt mutattak, mindkét évben 26%-os volt a júniusi téligumi-használók aránya.

akh_felmeres_9.JPG

Tovább
Szólj hozzá!

Ilyen volt a V16 hangja 65 éve

2018. június 13. 08:44 - Jogumi

Manapság minden autógyártó igyekszik a tömegmodelljeibe kis hengerűrtartalmú, agyonturbózott motort rakni, hogy a teljes modellpaletta károsanyag kibocsátási átlaga az EU által megadott felső határ alatt legyen. Tehát építenek néhányszáz nagytüdejű benzinfalót, de a kisebb modellekben pörgetett kicsi motor van. Jó példa erre az Audi A3 a maga háromhengeres egyliteresével.

brm_v-16_v.jpg 

Tovább
2 komment

Auto Bild – a legjobb nyári abroncsok

2018. június 11. 07:55 - Jogumi

Nem gyakran látni olyan abroncstesztet, amelyben három második helyet találunk, majd két ötödik és két nyolcadik helyezett következik. Az Auto Bild most ilyen csodát hozott létre.

De kezdjük a lényeggel: a Hankook Ventus Prime³ az Auto Bild által lefolytatott, 195/65 R15-ös méretű nyári abroncsok tesztjének győztese. Ez volt az a teszt, amely során, még télen 51 abroncsból kiválasztották azt a húszat, amelynek legrövidebb volt a fékútja nedves és száraz aszfalton. Aztán ezt a csoportot addig tesztelték, amíg ki nem jött a bevezetőben említett végeredmény. A holtversenyben néha csak apró különbség volt a gumik között. Közülük azonban mi most csak a legjobb tíz versenyzőt mutatjuk, mégpedig azért, mert a tizedik helyre került Goodyear teljesítménye már csak kielégítő lett a tesztmesterek szerint.

Tovább
19 komment

A biztonságos közlekedést segíti az Abroncs Kereskedőház katasztrófavédőknek adott adománya

2018. június 08. 12:32 - Jogumi

Négy nagy teherbírású terepabroncsot adományozott a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságnak az Abroncs Kereskedőház. Az összesen 1,2 millió forint értékű gumiabroncsokat erdőtüzek oltásához használt tűzoltóautóra szerelték fel.

gumiabroncs_adomany_1.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Tire Cologne 2018: néhány csemege a gumiexpóról

2018. június 06. 08:17 - Jogumi

Ki ne szeretne driftelni egy üres parkolóházban, hogy próbára tegye képességeit. Főleg akkor, ha ezt a Falken csapat 650 lóerős BMW Z-négyesével teheti.

A fenti videót még jóval a Kölnben a hét végén megtartott gumiabroncs-expo, a Tire Cologne alkalmából készítette a Falken. A kiállításon 533 kiállítójának standjain kiállított újdonságokra több mint 16 ezer látogató volt kíváncsi.

Tovább
Szólj hozzá!