Abroncsfüggők

Ilyen sosem volt még: Audi R8 V10 RWS

2017. szeptember 22. 08:29 - Jogumi

A frankfurti autószalon sosem szűkölködik csemegékben. Itt van például ez az Audi, amelynek hátsó kerekeit (!) a kategória utolsó szívómotorjainak egyike hajtja, és a kézzel épített exkluzív modellből összesen 999 darabot adnak el.

Tovább
komment

Hot Rod ünnep: füstöltek a gumik, bőgtek a motorok

2017. szeptember 20. 08:04 - Jogumi

Illinois-ban, a Chicago-Kansas City Expressway arról nevezetes szeptember elején, hogy bődületes kocsik sorakoznak a cordovai lehajtónál: mindenki a Cordova International Raceway felé tart, mert ott van a gyorsulási versenyek Mekkája, a Hot Rod szentföld, ahova minden autóimádónak el kell zarándokolni az életben legalább egyszer.

maxresdefault_1.jpg

Tovább
komment
Címkék: extrém abroncs

A Maxxis nyerte az ausztrál nyárigumi tesztet

2017. szeptember 15. 09:02 - Jogumi

Ausztráliában készülnek a nyárra, ezért a helyi magazin, a Wheels, csinált is egy nyárigumi tesztet, amit meggyőző teljesítménnyel a Maxxis nyert meg a Bridgestone és a Continental előtt.

A nyolcmárkás teszt további érdekessége, hogy az összesítésben a Kumho valamint a Momo egy-egy modellje megelőzte a Dunlop és a Goodyear abroncsokat.

 maxx_dry.jpg

Tovább
komment

0 - 400 - 0: brutálisat gyorsult Juan Pablo Montoya egy Bugattival

2017. szeptember 12. 14:52 - Jogumi

Ha már gyorsultál 0-ról 400-ra, majd azonnal nullára, akkor ez a videó nem sok újdonságot tartogat. Mindenki másnak viszont igen! 

montoya-bugatti-chiron-2017-10-941x529.jpg

Új világrekordot állított fel ugyanis a Bugatti Chiron fedélzetén Juan Pablo Montoya. Az egykori kiváló Forma-1-es versenyző egy 1500 lóerős autóval álló helyzetből gyorsult 400 kilométeres sebességre, majd fékezett vissza nullára. Mindehhez alig több mint 3 kilométeres lezárt sztrádára és 41,96 másodpercre volt szüksége. 

A rekordról a gyár videót tett közzé. Nézzétek csak, lehetőleg nagy hangerőn. 

komment

Látta már az U-2 kémrepülőgépet?

2017. szeptember 08. 08:03 - Jogumi

Furcsa felvételt találtunk a Youtube-on. Egy Tesla Model S valamilyen okból versenyre kel a brit légierő fairfordi légibázisának kifutópályáján egy Lockheed U-2 kémrepülőgéppel!

Ez volt az a géptípus, amit Francis Gary Powers is vezetett, és amivel mélyen a Szovjetunió területe fölött, Szverdlovszk (ma Jekatyerinburg) közelében lelőtték 1960. május 1-jén.

Máig híres az eset, mert a gép 22 ezer méteren repült, de még érdekesebb, hogy az ötvenes években tervezett U-2 máig szolgálatban van az amerikai légierőnél.

De visszatérve a Teslára: hogyan gyorsulhat a kémrepülő, ha így lehagyja a százra 3 másodperc alatt gyorsuló Model S-t, amelynek végsebessége egyébként 250 kilométer óránként.

komment
Címkék: extrém tesla

H-D Roadster új Dunlop abronccsal

2017. szeptember 06. 08:08 - Jogumi

Már meg lehet rendelni a 2018-as Harley-Davidson XL1200 CX Roadstert, amit a nagymúltú gyár a Dunlop legújabb fejlesztésű GT502 abroncsaira bízott.

Az előre 120/70R19, hátulra 150/70R18 méretben gyártott, GT502 legfőbb jellemzője a minden tekintetben megújult radiál konstrukció. Az abroncsot úgy alakítottak ki, hogy megfeleljen a dinamikus felfüggesztéssel és továbbfejlesztett fékezési elemekkel felszerelt Roadster modell sportosabb jellegének.

dunlop3_ok.jpg

Tovább
komment
Címkék: motor dunlop abroncs

Pirellit kapott az Audi R8 V10 Spyder

2017. szeptember 04. 07:54 - Jogumi

Megjelentek az első amerikai sajtótesztek az Audi újdonságáról, amibe Ingolstadt beletette minden tudását.

Ha lesz újabb Vasember-film, Robert Downey Jr. biztosan ezt vezeti, amikor éppen nem az Iron Man páncélban röpködve menti meg a világot. De a Pirelli P Zero abroncsokra rakott Audi R8 V10 Spyder már maga is olyan veszélyes egy jármű, mint az Iron Man páncél, hiszen nem valami kicsi motort kapott.

2017-audi-r8-spyder-1ok.jpg 

Tovább
komment

Mivel vágjunk át Ausztrálián? – Cooper Discoverer STT Pro

2017. szeptember 01. 12:43 - Jogumi

Két szigeten becsülik meg leginkább a nagykerekű 4WD kocsikat. A kisebbik Izland, a nagyobbik – Ausztrália.

A kontinensnyi ország ugyanis jórészt a szélén, az óceán partján lakott, viszont a belső területeken vannak a nagy állattenyésztő-telepek és a bányavidékek. Azonban aszfaltozott utak nem vezetnek át belső-Ausztrálián. Az isten háta mögé eső vidéket elhagyatottsága miatt a korai telepesek great outbacknek nevezték el, és olyan is. Közlekedni azonban a földutakon is kell, és ekkor jön el az príma dolgok ideje, mint a Cooper Discoverer STT Pro.

Tovább
komment
Címkék: cooper abroncs terep