Abroncsfüggők

A Maxxis is felkerült General Motors kedvenc abroncsgyártói közé

2018. május 18. 07:55 - Jogumi

A detroiti óriás az elmúlt év legjobb beszállítói közé sorolta a tajvani Maxxis abroncsgyárat.

Egy autógyártó tulajdonképpen nem különbözik az Orange Country Choppers műhelytől. Kitalálnak valami érdekeset, aztán a hozzávalók többségét külsős beszállítóktól rendelik meg.

Tovább
Szólj hozzá!
Címkék: usa gm abroncs maxxis

„Magyar” Audikat kaptak az úszóválogatott legjobbjai

2018. május 14. 08:16 - Jogumi

A 49 tagú úszóválogatott húsz legsikeresebb versenyzőjét egy-egy Győrben készült A3 modellel támogatja az Audi.

Az átadó ünnepséget délután tartották, mert nem egy versenyzőnek délelőtt érettségi vizsgája volt. A húsz autón – nagyjából azonos arányban – Bridgestone Turanza, Dunlop Sport Maxx és Michelin Primacy 3 abroncsokat láttunk.

Tovább
Szólj hozzá!

Nürburgring – Idén is indul a Falken csapat

2018. május 11. 08:49 - Jogumi

A mellékelt lírai filmetűddel hívja fel a figyelmet a Falken, hogy autói idén is indulnak a legendás nürburgringi 24 óráson.

Május 12-13 kivételes helyet kapott a naptárban, hiszen akkor rendezik meg a Nürburgringen a 24 órás versenyt, amelynek a Falken hivatalos támogatója. A gumimárka ugyanakkor idén is elindítja egy Porsche 911 GT3R mellett egy BMW M6 GT3-ból álló versenycsapatát. A Porsche négyliteres, hathengeres boxermotorja 500 lovas, és elöl 300/660 R18, hátul pedig 330/710 R18-as abroncsokat visel.

Tovább
Szólj hozzá!

Itt az Osztrák Autóklub négyévszakos toplistája

2018. május 07. 07:58 - Jogumi

Az osztrák autóklub, az ÖAMTC a négyévszakos abroncsok mindenre kiterjedő tesztjével lepett meg bennünket. Ezúttal a kisautókon általánosan használt méretet, a 175/65 R14-et vizsgálták.

Alaposan kipróbálták a kilencféle abroncsot szárazon-vízen, havon-jégen, mérték a gördülési zajt, a gördülési ellenállást és a tartósságot is. Az egyes mérések eredménye alapján jött ki az összpontszám, ami minél kisebb, annál jobb minőséget jelez. Így tehát lássuk a végeredményt.

Tovább
1 komment

A klasszikus Momo

2018. április 30. 08:17 - Jogumi

Az 1964-ben az autóversenyző Gianpiero Moretti által alapított MOMO újabban egyre gyakrabban jelentkezik könnyűfém kerekekkel, ezért nézzük meg, milyen csodaszép kormánykerekekkel dobta fel az autókat az ősidőkben.

Az idei év úgy fog bevonulni a MOMO történetébe, mint az a mérföldkőnek számító év, amikor piacra került az RF-sorozat. Az RF a Rotary Formed rövidítése és egy olyan innovatív gyártási technológiát jelent, amely lehetővé teszi, hogy a kerék akár 20 százalékkal is könnyebb legyen, mint egy hagyományos technológiával készült, azonos méretű darab, miközben terhelhetősége azonos maradt.

Tovább
Szólj hozzá!