Abroncsfüggők

Itt a SUV-abroncsok friss teszteredménye

2017. március 27. 07:48 - Jogumi

Az Auto Bild Allrad is közzétette a maga tesztjét, amiben természetesen csak a SUV-abroncsok szerepelnek.

Számomra – aki sokra becsülöm a Maxxis mountain bike abroncsait – kellemes meglepetést volt, hogy a márka Premitra HP5 modellje is az ajánlottak közé került, rögtön a Continental PremiumContact 6 mögé. A Maxxisról azt írták, hogy jól tapad vizes aszfalton, ehhez alacsony gördülési ellenállás társul, ugyanakkor kiemelték a homokon és sárban nyújtott teljesítményét.

Tovább
komment
Címkék: teszt suv autobild

Durván nyerte az UHP tesztet a Michelin Pilot Sport 4

2017. március 24. 09:35 - Jogumi

A német autó magazinok különösen szeretik a gumiabroncs teszteket. Ezúttal az auto motor und sport családjába tartozó sport auto publikálta a nyári abroncstesztjét. A magazin egy Toyota GT86 kerekeit szerelte fel hétfajta 225/40 R18Y UHP abronccsal, majd egy külön menetben három fél-slick gumit is kipróbáltak.

Az UHP és a félig slick abroncsokat persze nem lehet azonos módon értékelni, ezért a felső táblázatban másként súlyoztak: 40 százalékot ért az összpontszámból a vizes úton, 50-et a szárazon való viselkedés, és 10 százalékig vették figyelembe a környezetvédelmi szempontokat.

Tovább
komment

Húsz hüvelykes Turanza RFT abroncsokat kap a Lexus LS

2017. március 22. 07:56 - Jogumi

A Bridgestone Corporation bejelentette, hogy a Turanza T005 RFT defekttűrő abroncsokkal látják el a gyárban az új Lexus LS szedánt.

A 20 hüvelykes kerekekre szerelt gumik RFT jelzése a run-flat technology rövidítése. A Bridgestone Turanza T005 RFT gumiabroncsban egy újonnan kifejlesztett erősített oldalfal gondoskodik arról, hogy defekt esetén ne lapuljon le a gumi az autó súlya alatt. Az erősített oldalfalat úgy tervezték, hogy a kilyukadt gumiabronccsal akár 80 kilométert is meg lehessen tenni 80 kilométeres sebességgel, mert ilyen távolságon belül biztosan találni egy gumiszervizt.

turanza_lexus.jpg

Tovább
komment

A Michelin adja a Valkyrie saruját

2017. március 20. 08:48 - Jogumi

A genfi szalonon mutatkozott be a legújabb (jövendőbeli) Aston Martin, a Valkyrie.

A hiperkocsi nevét a skandináv mitológiából vette a gyár: a valkűrök afféle félistenek, Odin szolgálói, akik kiválasztják a leghősiesebb, csatában elesett harcosokat, és a Valhallába viszik őket. Odinnak azért volt szüksége rájuk, hogy az oldalán küzdjenek a világvégén (Ragnarök) elkövetkező csatában.

aston-martin-valkyrie_ok.jpg

Tovább
komment

Itt az AutoBild részletes teszteredménye

2017. március 17. 09:33 - Jogumi

Amint februárban jeleztük, az AutoBild nagy nyári abroncstesztet hajtott végre. Az előzetes vizes és száraz aszfalton végrehajtott fékpróbák után az 52 fajta abroncsból húsz maradt a döntőben, ahol aztán alaposan végigtesztelték őket.

Az élmezőnyben csupán a legelső Continental PremiumContact 6 után a harmadik helyen szereplő Falken Azenis FK 510, valamint a negyedik helyen végzett Pirelli Cinturato P7 Blue őrizte meg a selejtezőben megszerzett helyét a teszt végére.

Tovább
komment
Címkék: teszt autobild

Itt a Kumho sport-trió, az ECSTA család

2017. március 15. 08:53 - Jogumi

Jöhet már a nyár, különösen az olyan sportautósok számára, akik a Kumho ECSTA családdal szerelik fel kocsijukat. A koreai gyártó ugyanis három UHP abronccsal jelentkezik, amelyeket arra terveztek, hogy a határon autózva is kiválóan irányíthatók legyenek.

A Kumho ECSTA PS31 futófelületén négy fő horony fut körbe és széles keresztirányú hornyokkal együtt a nyári esők idején is minimálisra csökkentik az aquaplaning veszélyét. Az oldalfal és a futófelület stílusos design elemek a sportosságot hangsúlyozzák. A nyári UHP abroncs 14-18 hüvelykes méretben és 165-275 milliméteres szélességgel kerül a piacra.

kumho_ecsta_trio_ok.jpg

Tovább
komment
Címkék: kumho

Falken abroncson érkezett a Vesta

2017. március 13. 08:53 - Jogumi

Harminc centis gázlómélység és mínusz 35 fokban is garantált indulás. Igen, az új Ladáról van szó.

A Falken jól bevált Eurowinter hs449 családjából való 195/55 R16 abroncsokon gördült be a szalonba az első Lada Vesta február végén. Talán ez az egyetlen személyautó, amelynek gyártója garantálja, hogy 30 centiméter mély vízen is átgázol, és mínusz 35 fokos fagyban bármikor beindul a motor.

vesta2_ok.jpg

Tovább
komment
Címkék: lada abroncs falken

Ekström nem túlzott - brutális az RS5

2017. március 09. 08:16 - Jogumi

Nem csoda, hogy képünkön a pilóta érdeklődve tapogatja az abroncsot, ha előtte egy kicsit megpörgette a kocsit az aszfalton. Az ám, de milyen kocsit, és milyen aszfalton?

Az új Audi RS 5 DTM világpremierjét március 7-én, a Genfi Autószalonon tartotta a négykarikás márka, ahol a DTM versenyautó és az új sorozatgyártású modell egyszerre mutatkozott be. Február végén azonban az új RS 5 DTM aerodinamikájának és műszaki megoldásainak finomhangolása folyt a portugáliai Portimão versenypályáján, ahol háromnapos teszttel készültek az idei DTM szezonra.

Tovább
komment
Címkék: verseny audi

Drágulnak a gumiabroncsok az emelkedő nyersanyagárak miatt

2017. március 08. 08:17 - Jogumi

Jelentősen növekszik a gumiabroncsok ára a következő hetekben. Iparági információk szerint a gyártáshoz szükséges nyersanyagok áremelkedése miatt a gyártók átlagosan 4-9 százalékkal drágábban adják majd termékeiket. A gumiabroncs nagykereskedelem piacvezető vállalata, az Abroncs Kereskedőház szerint a készletek kimerülésével a többletköltség 4-6 héten belül a fogyasztói árakban is megjelenik.

Jelentős áremelést hajtanak végre a gumiabroncs gyártók, amelynek hátterében a gyártáshoz szükséges alapvető nyersanyagok – szénszármazékok, a szintetikus és természetes gumi, valamint az acél - árának újabb drasztikus emelkedése áll. Ezek közül a szénszármazékok és a mesterséges gumifélék ára mintegy 100 százalékkal nőtt tavaly július óta. A természetes gumi kitermelése pedig az áradások miatt csökkent a legnagyobb exportőr országban, Thaiföldön. Ezen kívül az abroncsokba belekerülő acélhuzalok ára is nagy mértékben, 80 százalékkal emelkedett egy év alatt. A többletköltség így valamennyi gyártót érinti.

car-tyres-63928_1920.jpg

Tovább
komment
Címkék: abroncs