Abroncsfüggők

Ugyanazt kapja az Amarok és a Hilux

2018. június 04. 07:59 - butsi77

Megkezdődött az eddigi legerősebb motorral szerelt Volkswagen Amarok gyártása Hannoverben, és a kocsi ugyanazt a Bridgestone Dueler H/P Sport abroncsot viseli, mint a Hilux fennállásának 50. évfordulójára készült Toyota Hilux Invincible 50 Black Edition.

bridgestone_vw_amarok_v.jpg

A V6 TDI motor nem valami gyakori, viszont ha egy pickup sikeres akar lenni, akkor annak erősnek is kell lennie. A divat már csak ilyen. Úgyhogy az Amarok megkapta ezt a háromliteres dízelmotort, aminek – az 1400-3000 percenkénti fordulatszámok közötti – 580 newtonméteres forgatónyomatéka egyedülálló ebben a méretkategóriában.

A hathengeres motor alapból 258 lóerős, de az overboost funkcióval a teljesítmény rövid időre akár 272 lóerőre is növelhető. A motorhoz nyolcfokozatú automatikus váltó és 4MOTION összkerékhajtás csatlakozik alapfelszerelésként.

bridgestone_hilux_vv.jpg

Ami a Toyotát illeti, a híresen elnyűhetetlen Hilux első generációja 1968. március 21-én mutatkozott be Japánban, majd egy évvel később az európai piacokon is megjelent. A Hilux mára a Toyota egyik legsikeresebb autójává vált, és több mint 19 millió darabos értékesítési eredményével ez a világ legnépszerűbb pickupja.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jogumi.blog.hu/api/trackback/id/tr5514021932

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása