Abroncsfüggők

A királyi esküvő autói

2018. május 25. 07:56 - butsi77

A menyasszony, Meghan Markle és anyja, Doria Ragland, II. Erzsébet egy korábbi hivatalos kocsijával, az 1950-es Rolls-Royce Phantom IV alapjaira épült úgynevezett State Carral érkezett az esküvőre. Ebből a kocsiból állítólag csak 18 készült 1950 és 1956 között, és ma 16 létezéséről tudnak.

rolls_1950_phntom_iv_v.jpg

A királynőt és Fülöp herceget mai State Car, a 2002-ben készült egyedi Bentley hozta, amelynek magasított teteje hőszűrős üvegből készült.

queen_v.jpg

Kate Middleton, Vilmos herceg felesége az eseményen megjelent három (Jaguar gyártmányú) Diamler DS 420s egyikét használta. Ezek 1992 óta vannak a királyi család szolgálatában. Az esküvő televíziós közvetítése a felsorakozott vadonatúj Range Rovereket is megmutatta.

daimler_v.jpg 

A brit királyi esküvőn természetesen csak angol autók jöhetnek számításba, így felvonultattak néhány műremeket a királyi garázsból. A világ és az autóipar azonban jelentősen változott az elmúlt évtizedek alatt. A Rolls-Royce ma a BMW tulajdonában van, a Bentley a Volkswagen csoporthoz tartozik, a Jaguar és a Land Rover pedig az indiai Tata Motors leányvállalatáé.

Hírek szerint a mindennapi életben Harry herceg az utóbbi években más európai márkákat is vezetett, többek közt Audival is látták.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jogumi.blog.hu/api/trackback/id/tr6713999926

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása