Abroncsfüggők

Itt az Osztrák Autóklub négyévszakos toplistája

2018. május 07. 07:58 - butsi77

Az osztrák autóklub, az ÖAMTC a négyévszakos abroncsok mindenre kiterjedő tesztjével lepett meg bennünket. Ezúttal a kisautókon általánosan használt méretet, a 175/65 R14-et vizsgálták.

Alaposan kipróbálták a kilencféle abroncsot szárazon-vízen, havon-jégen, mérték a gördülési zajt, a gördülési ellenállást és a tartósságot is. Az egyes mérések eredménye alapján jött ki az összpontszám, ami minél kisebb, annál jobb minőséget jelez. Így tehát lássuk a végeredményt.

Gumiabroncs                                Összpontszám
Nexen N Blue 4Season                   2,7
Continental AllSeasonContact         3,0             
Goodyear Vector 4Seasons Gen-2   3,3
Nokian Weatherproof                      3,4
Maxxis AllSeason AP2                   3,7
Firestone Multiseason                     3,7
Vredestein Quatrac 5                      3,7
Hankook Kinergy 4s H740               3,9
Michelin CrossClimate                    3,9
 
A Nexen annak köszönhette első helyét, hogy száraz aszfalton és jégen jelentősen megelőzte a második helyre került Continentalt, sőt, halkabbnak is bizonyult.
nexen_n_blue_4season.jpg
A tartósság tekintetében az 1,0 pontos Goodyearnál csak az utolsó helyre került Michelin volt jobb a 0,5 pontjával. Viszont a dobogósok közül éppen a Goodyear viselkedett leggyengébben havon, és száraz aszfalton, míg a nedvesen ez érte el a legjobb eredményt.

A Maxxis méltán lehet büszke az alacsony gördülési ellenállására, a tartósságára, valamint a jeges útfelületeten mutatott viselkedésére. Az utolsó helyre szorult Michelin pedig azzal lepte meg a tesztmestereket, hogy a második legjobb eredményt érte el a száraz aszfalton. Ezt azonban a súlyozásnál csak 15 százalékosan vették figyelembe a végeredmény kialakításakor, míg a nedves út 30, a hó 20 százalékot ért, és a jég – ritkább előfordulás okán – csak tízet.
1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jogumi.blog.hu/api/trackback/id/tr9413896842

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

eßemfaßom meg áll 2018.05.07. 18:49:45

az a jó a súlyozott listákban, hogy gyakorlatilag bármilyen eredményt ki lehet hozni csak jól kell belőni a súlyokat
süti beállítások módosítása